Sowieso heb jij intussen ook een cadeau-indigistie. Maar jammer, want kinderen blijven nu eenmaal verjaren. Nòg cadeaus dus! Neem het van ons aan, als je niet wil dat je kinderen hun vrije tijd helemaal opspenderen aan schermpjes: steek ze een doos blokken in hun pollen. En liefst van die kleurrijke, grote maar ook veilige Duplo blokken. Welke doos dan, wil je weten? Awel. Slashparent en Legowatcher (ja, dat bestaat!) Peter maakte de ultieme selectie. 

PETER
Vanaf kinderen met hun handjes iets kunnen vastpakken, kan je al beginnen met blokken spelen. Kleine kinderen leren al snel dat je op één blok een tweede kan zetten, en zo leren ze bouwen. Het stimuleert hun motoriek, maar ook hun fantasie, hun inlevingsvermogen, noem maar op! 

Beestige Blokken

duplo 10858.png

Duplo sets zijn onderverdeeld in verschillende thema's. Zo bestaan er heel veel sets waarmee kinderen dieren kunnen leren kennen maar ook zelf bouwen. Het begint met puppy's en kittens, papegaaien en kuikentjes, maar ze kunnen natuurlijk zelf nieuwe diersoorten ontwikkelen. Wie weet schuilt er zo een nieuwe Darwin in je gezin?

duplo%2010863.jpgEn wat is er leuker dan spelen met dieren? Treintjes bouwen met dieren! Sorteer de blokken per kleur, probeer met elke kleur een dier te bouwen - een olifant of een giraf, een leeuw of een krokodil - zet ze op wieltjes en hang ze achter elkaar zoals bij een echte trein. En wat echt leuk is: de slurf van de olifant is eigenlijk een glijbaan! De nek van de giraf wiebelt heen en weer! In de bek van de leeuw kan je iets verstoppen en de muil van de krokodil kan echt open en dicht! Pas op voor je vingers!

De Duplo dierentrein zit ook nog eens opgeborgen in een mooie stevige blokkendoos, ideaal om zelf mee te nemen op reis met de trein!

duplo 10880.png

Jurassic blokken

Of is jouw nageslacht eerder van het stoerdere type? Dan kunnen de dozen van Jurassic World voor toelaas zorgen: Gevaarlijke dino's en rondlopende reptielen zorgen voor spannende avonturen in de speelkamer. Speel de films na, of creëer nieuwe verhalen. Wist je trouwens dat in the LEGO house, het hoofdkwartier in Denemarken, een levensgrote dino staat die gebouwd is met Duplo blokken?

duplo dino.png

blokken voor slimmerds

Maar met Duplo kan je kinderen ook veel leren. Er zijn dozen waarmee je kind kan leren tellen en rekenen, of die het leren omgaan met verschillende emoties, situaties,... Spelen is leuk, maar we hebben als ouder ook graag dat onze kinderen er iets van opsteken. Toch?

duplo 10861.png

Of fok al dis en gooi gewoon een stapel blokken op een hoop en laat je kinderen bouwen naar hartelust. Hoe dat precies verloopt, lees je in dit artikel.
Wist je trouwens dat je met 6 blokken van 2x4  915 miljoen verschillende mogelijkheden hebt om te bouwen? 

lego-470158_1280.jpg

Of dat de behuizing van de allereerste Google server gebouwd werd met Duplo blokken? Net daarom komen de kleuren van hun logo overeen met de vier basiskleuren van Duplo! Dus misschien maak je met Duplo dus wel de nieuwe Larry Page in één van je kinderen los.

Dit artikel kwam er in samenwerking met Lego Duplo.  We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.