Slashparent Karl? Die verdient meer dan een gilmoment vanavond! Want dat vies, vuil, vettig coronavirusje kwam wel even binnen bij slashparents Julie en Karl, en dat mag je letterlijk nemen. Ze werden beiden ziek en Julie lag een week lang op de Covid-19 afdeling met extra zuurstof . Bezoek? Dat mocht niet. Daar stond Karl plots alleen met 3 kleine kinders die moeten eten, spelen en noem maar op. "Hij verdient echt een standbeeld, al vindt hij het zelf allemaal maar normaal", zegt Julie. 

Het begon met samen thuis uitzieken, tot de huisarts van Julie besloot dat een opname in het ziekenhuis niet verkeerd leek. "Ik heb zes dagen met zuurstof in het ziekenhuis gelegen. Mijn fantastische man heeft de boel thuis recht gehouden in die periode, al was hij zelf ook ziek. Uiteraard vindt hij het allemaal maar normaal, maar ik vind het echt chapeau", vertelt Julie. 

Als je het niet gewend bent om een huishouden met drie kadeekes helemaal alleen recht te houden, is dat niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet als je dan ook nog eens zo ziek als een hond bent en er geen opvang mogelijk is voor de kids, want ja, corona hé. Ondanks de omstandigheden had Julie er alle vertrouwen in dat het daar thuis wel zou lukken. "Ik had wel enorm met hem te doen. Ik kon me ook volledig voorstellen hoe hij zich voelde uiteraard, dat in combinatie met zorgen dat er eten in huis is, de kinderen in bad steken, de was doen en al die dingen, dat is heftig", zegt ze. Ook toen Julie terug thuis kwam en veel moest rusten, nam Karl het roer in handen: "Ik zal dat wel doen, zeg maar wat je nodig hebt, zei hij constant, en dat met een stevig hoestje erbij, echt ongelooflijk."

alles wat losser 

Uitzonderlijke tijden vragen dus ook om enkele uitzonderingetjes thuis. Karl was stikkapot na gewone dagdagelijkse dingen, hij paste een mouw aan enkele zaken. "Hij zette de kinderen bijvoorbeeld aan tafel met een boterham en elks een Ipad. De kinderen bleven af en toe eens een hele dag in pyjama lopen en moeite doen om te zeggen 'we gaan zo dadelijk eten' op de zagende vraag 'mag ik een koek?', deden we ook even niet meer. Pak die koek maar gewoon en schilder maar aan de salontafel in de plaats van met een grote beschermer op de keukentafel, zodat wij even kunnen blijven hangen in de zetel, want dat was het echt, hangen", vertelt ze. 

MÉGA BRAVE KADEEKES

En die drie kinders? Die zijn super braaf geweest! "Honderd keer hebben we tegen elkaar gezegd hoe trots en dankbaar we zijn op onze kinderen. Julie: "Op één of andere manier hadden die ook een beetje door dat ze ons wat met rust moesten laten. Normaal spelen die veel in ons bijzijn, nu trokken ze samen naar hun kamer, bouwden ze kampen en hielden ze verkleed marathons. Hoe ik het eigenlijk anders spontaan zou willen, zo gebeurde het nu. (lacht)  Zonder woorden voelden die dat aan, want nu we allebei beter zijn, zijn ze ook ineens veel actiever."

"We zijn blij dat we er nu stilletjes aan een einde aan kunnen breien; de laatste loodjes nog even trotseren en dan zijn we er vanaf. Karl heeft dat echt super gedaan, een echt standbeeld verdient hij, ik ben super trots", sluit Julie af. Een standbeeld kunnen we hem bij Maison Slash jammer genoeg niet geven, maar een gilmoment zeker en vast en eentje voor de volle 300 procent. 

Ken jij ook iemand die een gilmoment verdiend? Laat het ons weten via: redactie@maisonslash.be