Wie staat er straks weer aan de schoolpoort tussen 15 en 16u? Deze topic schotelden we je onlangs voor via onze Instagram-stories. Want is dat niet dé vraag die we als slashparents graag aan elkaar stellen? "Hoe doe jij het?" 

Voor veel gezinnen laait straks de ‘back-to-school-stress’ weer op. Wie gaat de kinderen op tijd van school kunnen halen? Steeds meer grootouders werken zélf nog, zijn niet beschikbaar of het opvangen van kleinkinderen bezorgt hen stress. Ook de verkeersfiles lijken elk jaar langer te worden. En blijft je kind tot 18 uur in de naschoolse opvang? Dan moet er nog gekookt en gebadderd worden bij thuiskomst. We moeten het je niet vertellen: die life/work shizzle blijft een dagelijkse evenwichtsoefening. 

#Durftevragen

Hadden wij al gezegd dat we bij Maison Slash verzot zijn op instagramstories? Eindelijk hebben we een kanaal waarbij we écht met jou - de lezer- in gesprek kunnen gaan. (doe mee, en volg ons op instagram.com/maisonslash!) 

Via diezelfde stories vroegen we jou: hoe doe jij het, die naschoolse stress? Uit onze rondvraag bleken vaak grootouders de reddende engel. Maar er wordt ook prachtig gegoocheld en geteamworked tussen de ouders zelf. Deeltijds werken, vroeger starten in de ochtend, even in de naschoolse opvang... at the end krijgen we het wel geregeld. 

Maar.Wat.Als.Het.Niet.Lukt? 

Maar wat als je het niet zomaar meer geregeld krijgt? Bij slashparent Iris was dat enkele jaren geleden het geval. Als single mom steunde ze vaak op haar mama om haar dochtertje op te vangen. Iris heeft een uitdagende job bij de stad Leuven waarbij ze vaak 's avonds en heel flexibel moet kunnen werken.

Toen de mama van Iris plots overleed, moest ze niet enkel omgaan met haar verdriet en verlies.. ze had ook plots geen oplossing meer voor haar dochter!

Enter Bsit

Wij maken er geen geheim van dat Maison Slash graag merken en bedrijven helpt die een toegevoegde waarde geven aan de drukbezette slashparent. Zo doen we al een tijdje de public relations van Bsit, een geniale babysittersapp. We haalden alvast de krant met het bericht over de vakantie-oppas, en ook de campagne MyBsitRocks leefde geweldig op social media.

Maar terug naar Iris. Want hoe los je dus een opvangprobleem op als je eigen netwerk niet kan helpen? Ah door een babysit of oppasser. En hoe vind je die? Je kan de plaatselijke scoutsafdelingen aflopen (zo deed ondergetekende het ooit), of... je installeert nu meteen de app Bsit. Zo deed Iris het.

"Toen mijn moeder plots overleed, was er niet enkel het intense verdriet. Als single mama was plots mijn hele opvangnet verdwenen. Bij de naschoolse opvang konden we niet terecht vanwege een wachtlijst van meer dan twee jaar.  Uiteindelijk vond ik via de oppasser-app Bsit mijn reddende engel: Nicky (18), een vlotte studente orthopedagogie die gedurende 2 jaar gemiddeld 3 avonden in de week kwam oppassen op mijn dochtertje."

Iedereen gelukkig en stressvrij

Dus, we roepen het wat rond: zoek je hulp na school? Het bestaat. Meer nog, het is betrouwbaar. Want je kan scores en recensies van vrienden, ouders en/of andere vertrouwenskringen samenbrengen. Een sitting organiseren is bovendien ook eenvoudiger dankzij de in-app  betaling, de on-demand verzekering of de geïntegreerde chat-functie.

"Veel te duur voor mij", horen we je daar denken? Nope! Check in de app ook de tab "Gedeelde opvang". Via deze weg contacteer je ouders met gelijkaardige noden en verwachtingen en kan je je oppas én kosten dus delen. Slim, toch?


Bsit is een mobiele app die ouders helpt babysitters te vinden, in hun buurt en aangeraden door hun vrienden. De app laat ouders ook toe hun babysittings te beheren.  Bsit is actief in België, Frankrijk, Luxembourg en Nederland. De jonge Belgische app werd eind 2015 opgestart en heeft reeds meer dan 250.000 gebruikers samengebracht.

Maison Slash doet PR voor Bsit. Is jouw bedrijf of merk ook geinteresseerd in een samenwerking? Stuur gewoon een mailtje naar alloallo@maisonslash.be