Hoera! intussen is ons magazine Maison Slash al zo'n 4 maanden online. Eigenlijk is dat peanuts, want het lijken eigenlijk al jaren. Dat komt mede door de fantastische successen, maar ook door de builen en bulten en het vallen en het opstaan enzo. We hebben ons verhaal intussen al een paar miljoen keer gepitched en verteld. En het valt ons op hoe vaak we dezelfde vragen krijgen. Dat bracht ons op het idee van een handig FAQ-lijstje. Bij deze, een blik achter de schermen van Maison Slash! 

Wat is dat eigenlijk Maison Slash?

Veruit de meest gestelde vraag waar lange en korte antwoorden op mogelijk zijn. In de korte versie: Maison Slash is een online lifestyle magazine voor ouders die meer zijn dan mama of papa alleen.

Slash is dat van die gitarist van Guns'nRoses?

Tof voor de rock'n roll- link, maar verder niks mee te maken. Slash komt van de "/". Je bent niet alleen mama of papa, maar toevallig ook gepassioneerd foodaholic/travel addict/ style lover /of - ik zeg maar iets.. entertainment junk. Je persoonlijkheid staat of valt niet met het feit dat je kinderen hebt. Maar je hebt ze nu wel eenmaal. Vandaar ons veelvuldig gebruikt woord: #slashparent

Wieschrijftdatallemaal?

Wij, Anne en Ingrid zijn met het magazine gestart. De meeste artikels komen dus van onze hand. Maar steeds vaker krijgen we ondersteuning van andere #slashparents. Zij vertellen hun verhalen, leggen een ei of delen hun ervaringen. Jup, helemaal gratis - als dat jouw volgende vraag is. Dat doen ze omdat ze van iets willen bevallen en bijvoorbeeld geen eigen kanaal hebben/willen. Of omdat ze hun eigen project in the picture willen zetten. "Working apart together" noemen wij dat. Voel jij trouwens ook een ei dat zich al half naar buiten perst? Stuur ons dan als de bliksem een mailtje met jouw idee of tekst naar alloallo@maisonslash.be en misschien werken we ooit nog samen!

Hoe combineren jullie dat allemaal met je andere job en gezin?

Niet. Of vooral 's nachts. Dat is een heel slecht lange termijn-plan, dat beseffen we. En daarom viert Ingrid vandaag -31 januari- haar laatste dag als VRT personeelslid. Ze springt zoals ze zeggen. Op haar blog projectpingrid.be zal je haar ontwikkelingen kunnen volgen.  Anne gaat nog even door met alle ballen in de lucht te houden. Maar ze heeft wilde plannen om ooit mee te springen...

Zijn jullie vriendinnen?

Ja. Maar nog niet lang. We kenden elkaar niet toen we met Maison Slash begonnen. Na een virtuele eerste ontmoeting klonken we op 21 maart 2016 op het plan dat we gingen uitvoeren. Een dag later stond Brussel in brand. We beseften toen eens te meer dat je alles uit het leven moet halen. En kijk nu.

Waar is jullie bureau?

Overal waar ons hoofd, computer en gsm kan werken.

Hoe gaan jullie geld verdienen?

Daar hebben we ook even over moeten nadenken. En het besluit was dat we geen 'reclameboekske' wilden maken. Je zal in Maison Slash dus wel betaalde content vinden, maar enkel onder de vorm van relevante artikels waar je als lezer/ouder iets aan hebt. We verstoppen dat ook niet, zo'n artikel heeft telkens een #ad.

Ja ok, maar hoe gaan jullie geld verdienen?

Right, met wat betaalde content hier en daar kom je er inderdaad niet. Daarom is Maison Slash ook een communicatiebureau  voor bedrijven die zich richten op gezinnen met kinderen. Onze specialiteit is concept creation specifiek bedoeld om ouders (met kinderen van 0 -14 j) te bereiken. We maken de wereld meer #parentfriendly. Als je écht meer wil weten, lees je best hier verder.

Gaan jullie dat magazine volhouden?

Dat is toch wel écht de bedoeling, ja.

Alles is zo perfect op Maison Slash en ik voel mij niet perfect

Af en toe vroeg gaan slapen kan alvast wonderen doen. En genoeg relativeren. Post jij een foto van jezelf met een puist? Of wil je graag naar iemand kijken met puisten? Dat dacht ik al. Maison Slash staat met beiden voeten in de wereld van ouders. We zijn er zelf ook namelijk. We weten dat alles combineren a hell of a job is. Vanuit dat standpunt kiezen we ook voor bepaalde onderwerpen. Maar anderzijds willen we genoeg schoonheid, vreugde en wereldvrede brengen. We doen graag van escapisme en al.

Wat is dat met dat behangpapier?

Elke maand behangen we ons huis met een nieuw papiertje. Anders gezegd: we werken met maandthema's. In februari gaan we voluit voor après/ski. Dat betekent onderwerpen rond zowel "après" (zoals zeg maar: rouwen), ski (du-uh krokusvakantie/ winter/ sneeuw) en de combinatie van beide woorden, après-ski  -> yes, kitsch!

Ik lees graag recepten, hoe vind ik die terug? 

Onder elk artikel vind je hashtags. Die 'taggen' als het ware bepaalde categorieën. Zo kan je gemakkelijk zoeken op #organiseren (time-management), #speelgoed, #recepten of #diy. Opgelet: dit systeem heeft uren surfgenot tot gevolg.

Wanneer weet ik dat jullie iets gepost hebben?

Simpel. Elke dag behalve zaterdag. Dan doen we een giveaway op onze Facebookpagina. Ook interessant!   20170125_122550