Je baby krijst, iedereen rond je heen kijkt plots jullie kant uit, het zweet barst je uit, je hartslag gaat vlotjes over de 100 slagen per minuut en half in paniek begin je je mentale lijstje af te gaan… wat zou het kunnen zijn? Honger? Krampjes? Last van de maag? Tandjes? Een vuile luier? HELP! Ik wil een instant oplossing en een chille baby! Kersverse slashparent Cado test de voetmassage uit als oplossing tegen… alles!? 

CADO

Juliette is net geen 3 maanden oud en hoewel ze het meest fantastische kind van de wereld is, heeft ook zij haar momentjes waarop ze haar keel open zet. Niet om één of andere aria uit een opera te zingen, wel omdat ze een probleem heeft. En dan komt dé ultieme vraag: “Wat is je probleem, kind?”. Uiteraard kan ze het zelf nog niet vertellen en dus ga ik als moeder op zoek! Een vuile luier is snel uit te sluiten, maar al de rest…

Effe back in time

Eventjes terug naar het moment waarop ik op bevallen stond. Mijn gynaecoloog had voorgesteld om mij in te leiden, maar in mijn hoofd was dat no option. De avond voor ik naar het ziekenhuis moest, zocht ik op het internet naar hacks om weeën op te wekken. Ik botste op “voetreflexologie”. Volgens deze pseudowetenschappelijke alternatieve geneeswijze, staan alle organen en lichaamsdelen in verbinding met plaatsen op de voeten, zo ook je bekkengebied en geslachtsorganen. Daddy-to-be begon dus lustig mijn voeten, en meer bepaald de betreffende zones te masseren. Geloof het of niet, maar 20 minuten later brak mijn water! DUS… 1 en 1 is 2… waarom niet testen op mijn kind?

RJkzhin3KBgReW69rdCWxIUxJmFyKQtCnXCszf1s.png

't Is nie moeilijk, 't is gemakkelijk

Het systeem is simpel. Op internet vind je een soort landkaart van de voeten. Als je de juiste zones masseert, zou je de betreffende lichaamsdelen en organen prikkelen. Zo gezegd, zo gedaan. Bij de eerstvolgende huilbui werd Juliette op de luiertafel gelegd. Da’s voor mij een handige hoogte om te masseren. Ik nam er wat babyolie bij en ik startte de massage. Effectief! Het kind werd instant een pak rustiger. Vooral bij krampjes lijkt de hack écht werken. Maagpijn of last van de darmen, dat is mij niet helemaal duidelijk, dus ik masseer de upper abdominal zone en de lower abdominal zone (yes, we were totally in the zone!). Tutje of vuistjes daarbij en ze lijkt gewoon in te dommelen. 

Momenteel heeft ze nog geen last van tandjes en ook haar sinussen hebben tot nu toe nog geen probleem gevormd. Ik heb dan ook nog niet kunnen testen of de massage voor deze zones ook effectief is, maar als relaxerende methode is het voor mij sowieso een aanrader. Ik hoor van vriendinnen dat professionele voetreflexologie écht werkt voor kleine ongemakjes.

dDTOhxH8DR3vhWuXzSiOnU38ZEUGbZR2VIEnbOsS.jpeg

Vet/Njet

Conclusie: voetmassage voor baby’s is zeker het proberen waard! Helpt het tegen een vuile luier? Nope! Helpt het tegen krampjes? Wellicht! Het brengt je kind in elk geval tot rust of toch het mijne, maar test het vooral eens uit bij jouw kind! En als je kind dan lekker zen is, vraag dan eens aan de papa of hij je hoofdpijn uit je voeten wil masseren. Misschien lukt dat ook wel!