Hebben de coronatijden jou ook aan het denken gezet? Dat een ander soort gezinsleven gek genoeg ook deugd heeft gedaan en dat je in de toekomst daar iets van wilt vasthouden? Zo van: bye bye eeuwige ratrace, hallo puurder leven! Maison Slash en watermerk SPA hebben die vibe ook opgepikt. Daarom zetten we elke maand een gezin of ouder in the picture die de lockdown heeft aangewend om het roer om te gooien en evenwichtiger en puurder te gaan leven. Zo ging slashparent Elke eindelijk sporten en ging haar conditie op drie maanden tijd van zero to hero! 

Oh en SPA wilt je ook meteen een duwtje in de rug geven om ook te herbronnen, zoals zuiver water! Duusss…. dankzij SPA kan één gezin een heel jaar zijn pure mineraalwater winnen! Yes, hier zo! Water drinken is immers de basis voor elke vorm van innerlijke zen. Lees hier meer over onderaan het artikel.

Voor slashparent Elke (mama van twee zoontjes en partner van Stijn) kwam de lockdown als een soort wake-up call voor haar lichaam. Sinds de geboorte van haar jongste zoon was haar conditie stilaan afgegleden naar onbestaande. Zeg maar nul. Stevige buik-en bilspieren waren slechts een vage herinnering. De wens om ooit eens deftig werk te maken van dat sportlijf was er wel, maar dat kwam er dus nooit van. Klinkt bekend hé? En dan brak er dus een globale pandemie uit. “Never waste a good crisis”, dacht Elke en dus schoot ze in actie. Op drie maanden tijd ging haar conditie van zero to hero. Hoe ze dat deed en waarom? Lees zeker verder!

Niveau 0

Elke: "Ik wil me niet achter de zorg voor de kinderen of mijn werk verschuilen - of ok toch wel - maar dat sportieve luik had ik de voorbije jaren volledig verwaarloosd. Tot op het punt dat zelfs een spurtje trekken er niet meer inzat. Het is niet zo dat ik overgewicht had, maar echt happy over mijn lijf was ik ook weer niet. Als je niet sport, wordt alles toch wel een stuk slapper. Toen de lockdown uitbrak, werd ik overspoeld door een golf van paniek. Oh help, hoe ging ik dat de komende maanden redden? Waar ging ik de energie halen om van thuis te werken, twee kinderen te preteachen en mijn huishouden draaiende te houden? Ik had daar totaal de mentale of lichamelijke kracht niet voor. En al die waarschuwingsberichten over extra coronakilo’s hielpen er ook niet aan."

Start to wandelElke: "In het verleden had ik wel al eens halfslachtige pogingen tot sporten ondernomen, maar die eindigde steevast bij de kinesist of doofde gewoon uit. Dat wilde ik nu echt vermijden. Met mijn man sprak ik af dat hij elke dag minstens 45 minuten het centrale aanspreekpunt voor de kinderen zou zijn, en dat ik dan kon sporten. Aanvankelijk begon ik met gewoon te gaan wandelen. Meer zat er qua conditie toch niet in. Ik merkte vrijwel meteen dat ik tijdens die solo-wandeling mijn hoofd kon leegmaken en de rest van de dag iets beter aankon. In mijn achterhoofd hoopte ik ooit die eerste les van Start to Run te kunnen aanvangen. Ik breide daarom elke dag ook wat krachttrainings-oefeningen aan mijn wandeling: squats, lunges, crunches, enzovoort. Mijn twee kinderen deden vaak vrolijk mee. Zo gingen de weken voorbij, en voelde ik me elke week een beetje beter. Na anderhalve maand kon ik starten met lopen. Het werd me duidelijk. Door te bewegen, was ik me echt door de lockdown aan het trekken. Meer nog, ik kon stilaan niet meer zonder." 

Volhouden!


Elke: "Zoekende naar meer oefeningen online, stootte ik op een bepaald moment op fitnesstrainer Fit by Fonda bij mij in de buurt. Zij had een online kracht – en cardioprogramma uitgewerkt, zodat je vanuit je kot echt stevig je conditie kon opbouwen. Ik ging ervoor, en 28 dagen lang deed ik burpees, deadlifts en nog een hoop andere oefeningen waarvan ik nog nooit eerder had gehoord. Met aanmoediging van de andere online-deelnemers en de coach hield ik vol! In al die maanden lockdown heb ik amper op de weegschaal gestaan, maar ik durf te zeggen dat ik een ander mens ben geworden. Ik ben centimeters kwijt, kan nu bijna vijf kilometer lopen en ben eigenlijk verslaafd aan mijn dagelijkse beweging. Ik durf zelfs zeggen, die lockdown gaf me een enorme schop onder mijn niet-sportieve kont. Dit wil ik nooit meer loslaten!

Ook puurder leven? SPA is er voor jou!


Ben jij ook zo geïnspireerd door dit verhaal van Elke? Hup, waarop wacht je dan? Begin ook te bewegen, op je eigen tempo, thuis of in een prachtig stukje natuur bij jou in de buurt. Iedereen weet dat wie sport ook voldoende moet drinken, en dat water de bron is van een gezond lichaam. Om jou dus op gang te helpen, kan je voor jouw hele gezin een heel jaar lang het zuiverste water van SPA winnen. Snel hier klikken en win win win!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met SPA. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.