We doen het allemaal. Want we zijn ouders. We lopen, rennen, vallen en we staan weer op. Knallen soms keihard met ons gezicht tegen de muur. We proberen het beste ervan te maken. Soms lukt dat, en soms ook niet. En heel vaak vragen we onszelf af: hoe doen ZIJ het? In 13 snelle vragen stoppen we onze neus in andermans zaken. SlashParent van dienst: Christophe Lambrecht (48). 

Jawel, dé enige echte Christophe die je elke weekdag op StuBru, met de mooiste stem van Vlaanderen, de voormiddag doorloodst. En owhja, ook die Christophe die de ene vette schijf na de andere gaat draaien op onze Family Rave Party! Christophe is samen met Anda (43) slashparent van Helena (17), Bruna (13) en Maurice (4).Wat staat er op jullie bucket list? 
De wereld zien. Meer reizen dus. Australië, Japan, … staan hoog bovenaan.

Welk “nooit-never-jamais” kinder-item heeft het dan toch tot jouw huishouden gehaald? Furby !! Wat een ellende.

Welk nummer/groep/album ga je jouw kind(eren) ABSOLUUT leren kennen/dwingen om naar te luisteren? 
Ik dwing ze tot niks. Er is altijd muziek bij ons in huis. Ze ontdekken zelf wel. Ik bied aan en zij doen de rest. Zij leren ons vaak nieuwe dingen kennen en vice versa.

Welke puberende rebelse stijl wens je jouw kind niet toe: hippie/rastafari/gothic/rock/emo/…? Gothic, metal, hardrock.Hoe ziet een weekdag er uit bij jullie? Mijn vrouw ‘doet’ de ochtend. Ik ben al om 5u30  de deur uit. In de namiddag pik ik de jongste op aan school, doe de boodschappen en een stukje van het huishouden. Als mijn vrouw thuiskomt springt ze bij. We plannen op zondagavond onze week. Wie wat doet en wanneer.

Welke eigenschappen van jezelf zie je terug bij je kind(eren)? Sensitiviteit, rechtvaardigheidsgevoel en zin voor humor.

Wanneer en waarom heb je het laatst (bijna) in je broek geplast van het lachen? Met Maurice (mijn jongste) heb ik vaak onbedaarlijke lachbuien omdat hij zo grappig is. En hij lacht gezellig mee.

Waar wordt je heel erg emotioneel van? Kinderen op de vlucht, kinderen in een ziekenhuis, kinderen in erbarmelijke thuissituaties. Eenzame bejaarden kunnen me ook emotioneren.

Wat is jouw #parentfriendly horecatip? Kom gerust bij ons eten. (Hallo Christophe, komende zaterdag lukt perfect voor ons!)

Waar heb je keihard mee gescoord bij je kinderen? Het feit dat ik presentator ben bij Studio Brussel.

Welk talent zou je wel nog willen hebben? Tekenen !!!


Wat deden jullie voor het laatste verjaardagsfeestje? Vriendinnetjes van Helena koken en dineren gezellig samen. Helena is 17.

Wat doen jullie het liefst in jullie vrije tijd? Chillen. Onverwachte dingen. Bij mooi weer een fietstocht maken. Een uitstap naar eender waar. Groot geluk in kleine dingen.