We doen het allemaal. Want we zijn ouders. We lopen, rennen, vallen en we staan weer op. Knallen soms keihard met ons gezicht tegen de muur. We proberen het beste ervan te maken. Soms lukt dat, en soms ook niet. En heel vaak vragen we onszelf af: hoe doen ZIJ het? In 13 snelle vragen stoppen we onze neus in andermans zaken. Slashparent van dienst: Jebroer.

Wie zijn kinderen de laatste 2 jaar niet één keer 'Kind van de duivel' heeft horen zingen, vertoefde wel heel waarschijnlijk aan de andere kant van het westelijk halfrond. Jebroer scheerde met dit nummer achter menig Vlaamse en Nederlandse voordeur hoge toppen! Naast rapper is hij ook slashparent en heeft hij samen met zijn vriendin 3 zonen. Maison Slash kon deze kanjer strikken! Voor de 13 vragen, maar ook voor onze volgende Family Rave Party. Hoe straf is dat?!

FQOfCskiHPW6aAA6vXF80DQQWTRXRZ8faSiWjKcx.png
Welk “nooit-never-jamais” kinder-item heeft het dan toch tot jouw huishouden gehaald?

Teletubbies. Vre-se-lijk ! Ik heb sowieso een knop in m'n hoofd waarmee ik alle kinderdingen op TV kan negeren. Mijn huis is 1 chaos van heel vroeg tot na het eten. 3 kinderen die de tent verbouwen en dan vaak nog een tv waar ze bovenuit proberen te komen. Top. 

Welk nummer/groep/album ga je jouw kind(eren) ABSOLUUT leren kennen/dwingen om naar te luisteren?

Tupac - All eyez on me 

Dat luisterde ik op mijn kamer toen ik aan het puberen was. Ik verstond er weinig van, maar snapte de emotie die Tupac had. Het leek ook of hij mij begreep. Ik heb er veel aan gehad want ik voelde me nooit echt begrepen door iemand. Ik zonderde me daarmee af van de buitenwereld. Volume op 100. 

Welke puberende rebelse stijl wens je jouw kind niet toe: hippie/rastafari/gothic/rock/emo/…?

Denk toch wel de Gothic. Die mensen zien er vaak zo ongelukkig uit. Dat wens ik mijn kinderen niet toe. Kan een vooroordeel zijn, maar je krijgt wel de energie terug die je uitstraalt. En dat stralen ze naar mijn idee uit. 

MtfOXfgSa6vWS9Q2BspmhaDmUGwMxJs62MfKqvOf.png

Hoe ziet een weekdag er uit bij jullie?

Mijn zoons van 4 & 5 worden wakker en kleden zichzelf aan met kleren die we de avond daarvoor na het douchen samen hebben uitgezocht . Dan worden mijn vriendin en ik wakker om de jongste van 1 uit zijn bed te halen. Samen ontbijten en tassen klaarmaken voor school. Dan breng ik eerst de oudste 2 naar school toe en haal daarna de jongste op om naar de opvang te brengen.

Daarna ga ik naar 1 van mijn afspraken of ondernemingen om vervolgens om 15u weer eerst de oudste 2 van school te halen en dan de jongste van de opvang. Dan gaan we naar huis toe om even uit te rusten en meestal samen boodschappen te doen of voetballen op het plein of zwemles.  Na het samen eten is de dag voor de jongens alweer voorbij en brengen we ze naar bed. Daarna ga ik vaak naar de studio, ons café of de snackbar om dingen te doen. 

uWnmzpwp85iNCbtHUM0zUlD4jSbAWc3wJSjxtKQB.png

Welke eigenschappen van jezelf zie je terug bij je kinderen?

Het zijn alle drie echt hele verschillende persoonlijkheden, dus lastig om te zeggen. Denk dat ze lekker zichzelf zijn net als ik. En stoere, maar stiekem toch verlegen jongetjes zijn. Die wel van aandacht op zijn tijd kunnen genieten. Maar soms ook net zo goed even lekker alleen willen zijn. 

Wanneer en waarom heb je het laatst (bijna) in je broek geplast van het lachen?

Elke dag wel. Kleine kinderen zijn zo eerlijk. Het eerste wat in hun hoofd op komt, komt op hun manier eruit. Kan ik van genieten. 

Waar wordt je heel erg emotioneel van?

Mijn vader zei me laatst voor het eerst ooit, dat ie trots op me is en nooit had verwacht dat ik iets zou bereiken. Raakte me wel. 

Waar heb je keihard mee gescoord bij je kinderen?

Ik heb ze meegenomen op het podium bij een aantal shows. Ze vonden dat prachtig. Dat is papa’s werk. Ze willen ook werken nu. 

4AdXo17xn2c0i0bZ4urBQ3otvfPt7vetOq8qod8Q.png
Welk talent zou je wel nog willen hebben?

Geduld.

Wat doen jullie het liefst in jullie vrije tijd?

We gaan één keer per kwartaal op vakantie. Genieten van de rust met ons gezin. Heerlijk. 

Waar verlies je je geduld soms bij?

Ongemotiveerde mensen die alleen maar klagen over andere mensen. Stop die tijd in jezelf en zorg dat je zelf succesvol word. Of hou gewoon je bek.

Welk land wil je zeker bezocht hebben met je kinderen?

Zuid Afrika! Ik wacht tot ze groot genoeg zijn om erheen te gaan en het nooit meer zullen vergeten. De natuur en de wereld daar is zo mooi. Ben er zelf twee keer een maand geweest en het is nog niet genoeg. 

9qduCcZ10IK3AcGIqC19GXeIiagZc5lc77Jtt8Sh.png
Hoe sta jij tegenover hobby's? Laat ze maar alles proberen, ik rijd er desnoods wel 30km voor om? Ze mogen er maximum 2 kiezen per jaar, want we hebben nog genoeg andere dingen te doen?

Ik zal mijn kinderen steunen in alles wat zij zelf leuk vinden, maar verplicht ze wel om een teamsport te doen en om te kickboksen. Ik denk dat een team sport belangrijk is voor hun sociale ontwikkeling en teamspirit, en kickboksen voor de zelfbeheersing en discipline. 

Wil jij Jebroer graag eens in het echt zien (je kinderen willen hem uiteraard eens live aanschouwen) én wil je het beste feestje van het jaar niet missen? Scoor dan snel je tickets voor onze Family Rave Party op 20 oktober in de Versuz in Hasselt. Jebroer komt! Jij toch ook?! Alle info vind je hier.