We doen het allemaal. Want we zijn ouders. We lopen, rennen, vallen en we staan weer op. Knallen soms keihard met ons gezicht tegen de muur. We proberen het beste ervan te maken. Soms lukt dat, en soms ook niet. En heel vaak vragen we onszelf af: hoe doen ZIJ het? In 13 snelle vragen stoppen we onze neus in andermans zaken. Slashparent van dienst: Staf Coppens.

St(r)af(ke) Coppens (38) kennen we vooral van de vele experimenten die hij samen met zijn broer Matthias uittest in 'Het lichaam van Coppens'. Sinds kort houdt hij met zijn nieuwe programma 'Dat belooft voor later'  op VTM, wekelijks een paar kleuters voor de gek. Daarnaast is Staf ook man van Monique met wie hij 2 kinderen, Beau en Nora, heeft. En owhja, Staf is ook het neefje van die andere leuke Coppens, Dieter genaamd.

Hoe ziet een weekdag er bij jullie uit?

Elke dag een beetje anders , maar ik sta vaak als eerste op om de boterhammen te smeren voor de kids, boekentasjes te maken. Dan de kinderen naar school brengen, overdag vaak brainstormsessies of einderedactie werk of opnames om dan de kinderen op te halen aan de ijsbaan waar ze allebei kunstschaatsen, net als hun mama.

Wat is jouw grootste uitdaging als ouder?

Mijn grote doel is om een hele hoop herinneringen te maken die wondermooi zijn voor Beau en Nora. Omdat ik denk dat je opvoeding en jeugd het fundament is van je bestaan, wil ik er een stevige basis voor maken.

Wanneer heb je het laatst bijna in je broek geplast van het lachen?

Toen mijn vrouw me onlangs zei : "Ach schat, ik ben oud en lelijk," waarop ik zei: "Maar neen liefje , ik ben pas oud en lelijk," waarop zij weer: "Neen schat, je bent nog niet zo oud. : )

0OfPlYjokhGPNPi7uasEqFpRyudM9lChhiaDXaZX.jpeg

Welke eigenschappen zie je van jezelf terug in je kinderen?

Ik merk er zowel positieve als negatieve in terug. Ik merk dat ze erg creatief zijn, ze maken van die filmpjes op TikTok of Musically en die zijn soms echt geniaal, vind ik.  In discussies kunnen ze net zo zwart wit zijn als ik.

Wat is voor jou en je gezin het leukste moment van de week?

Zondag moet Monique helaas vaak werken. Dan maak ik van de gelegenheid gebruik om quality time te hebben met Beau en Nora. We gaan dan naar de fillm of gaan zwemmen of doen een uitstap. Als mama thuis komt, eten we samen. ’s Avonds is er dan quality time met Monique en kijken we naar onze favoriete reeks van het moment : Undercover.

Welk land wil je zeker bezocht hebben met je kinderen?

Lang geleden ben ik op reis naar Afrika geweest en heb ik een safari gemaakt. Ik wil ze dolgraag meenemen naar daar om hen te confronteren met echte wilde dieren. Olifanten, pinguins, giraffen, … nu ze er nog zijn, wil ik dat ze ze gezien hebben .

Hoe sta jij tegenover hobby's?

Laat ze maar alles proberen, ik rijd er desnoods wel 30km voor om? Ze mogen er maximum 2 kiezen per jaar, want we hebben nog genoeg andere dingen te doen.

Allebei zijn ze fervente schaatsers. De kinderen schaatsen zowat 7u per week. Daarnaast tennist Beau nog enkele uren en doet Nora aan ballet. We zijn dus vaak taxi chauffeurs. Maar alles voor die onvergetelijke jeugd !

Welk “nooit-never-jamais” kinder-item heeft het dan toch tot jouw huishouden gehaald?

Een Playstation , begot , en eerlijk gezegd betrap ik mezelf erop hoe vaak ik er zelf mee speel. : ) Boys and toys.

VSEKPC7ICMOgnRyfVZltrQxtMMKhn569ouPboAVW.jpeg

Hoe wil je dat je kinderen je later herinneren? Mijn vader was mijn beste vriend? Of, mijn vader was een dikke moeial, maar hij bedoelde het wel altijd goed?

Ik hoop dat ik ook later hun beste vriend en raadgever kan zijn , hun schouder om op uit te huilen …

Wanneer heb je het hardst gescoord bij je kinderen?

Elke zomer maken we een kampeertrip, een heel innige vakantie met veel avontuur. Ik hoop dat daar veel avontuurlijke herinneringen zijn geboren.

Heb je je kinderen al eens als excuus gebruikt?

Helaas vrees ik van wel. Ik heb het echt bijzonder moeilijk om nee te zeggen, dus mea culpa! Ik zal wel eens gezegd hebben: "Sorry, ik kan niet want ik moet de kids ophalen!", of zo …

Welke puberende rebelse stijl wens je jouw kind niet toe? Hippie, emo, rastafari,...

GEEN!! Hahaha!

Wat deed je voor het laatste verjaardagsfeestje?

Grootste misverstand! We gingen naar een krijspaleis, mega binnenspeeltuin. Nee nee, volgende keer begraaf ik gewoon weer een schat in de tuin en wordt dat het feestje! : )