Hoe onnozel blij kan een mens zijn met een grijpstok? Bijzonder veel zo bleek bij mezelf deze week. Al even zeurde manlief over het zwerfval voor onze deur (wie doet dat nu eigenlijk nog zijn rommel gewoon op straat gooien?!), dus die mens is sowieso content met mijn nieuwe aanwinst. Maar ook ik ben dus laaiend enthousiast over mijn grijper. Het maakt wandelingetjes interessanter, en zonder zeveren - àlles is toffer met een grijper!


Het zotte aan de grijpstok is:  je hebt ze in volwassen formaat , maar ook in een speciaal-voor-kinderen-formaat (supercool met een drakenmond!) Voel je de opportuniteiten ook al komen? Ideaal om de dagelijkse wandelingetjes iets interessanter te maken, dacht ik meteen. Want hey, we hebben de buurt intussen al wel gezien. Maar met een grijper zie je plots andere dingen. Met een grijper is het hier niet meer van berenjacht, dat is hier een vuilnisjacht (laat dit geen oproep zijn voor meer afval op straat voor alle duidelijkheid)!

Alles wat een mens nodig heeft


Ik haalde mijn grijpstok (en alles wat ik nodig had voor onze vuilnisjacht) bij mooimakers.be: een kleine schattige 'graptor' en handschoenen voor kinderen, en nog eens van hetzelfde maar dan voor mezelf in volwassen formaat. Tip uit proefondervindelijk onderzoek: het is handig als één persoon grijpt en de ander vuilniszakdrager is. Ik bespaar je de details, maar in ons geval was ik -uiteraard- de zakkendrager. 


Ik dacht dat ik het nooit ging zeggen, maar vuilnisrapen met je kinderen is cool. (Dat heeft vooral dus te maken met die grijper) Al is het maar gewoon omdat de kinders niet zagen tijdens het wandelen. Gemotiveerd meestappen. De wereld helpen. Dat laatste doe je bijvoorbeeld niet als je Pokemons zoekt. Iedereen wint dus eigenlijk in dit verhaal. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de vreugde van je stappenteller en het wegsmelten van je coronakilo's tijdens je wandeling. Sta op aan diegene die één nadeel vindt aan dit verhaal. 


Wat ik verder leerde dankzij mijn grijper?


- Dat er écht veel afval ligt in mijn buurt! 't Is een beetje de schaamte voorbij, want 2020 mensen. We zouden beter moeten weten! 
- Ik heb een toffe buurt! Die wandelingen brachten ons weer in straten waar we nog niet geweest waren. En de mensen zijn blij dat wij afval oprapen. (Again, laat dit geen oproep zijn voor meer vuil op straat).
- Een grijper maakt je wandeling dan wel interessanter, maar verwacht niet om lekker door te stappen. Want een grijper nodigt uit om te testen. Kan je er een boeketje veldbloemen mee plukken voor mama? Ja, dat kan.
- Nog een zijdelingse random ontdekking: grijpers komen ook stiekem anders van pas. Spullen die onder de zetel verdwijnen - grijper! Die frisbee op het dak te pakken krijgen - grijper! En als ik ooit vanuit mijn -vandaag nog onbestaande hangmat- mijn cocktailglas van het tafeltje moet nemen: grijper!!

Wie een grijper wilt bestellen, kan dit dus (trouwens helemaal gratis) via mooimakers.be. Als het nog niet duidelijk was uit mijn relaas: dit is een mega-aanrader en je maakt meteen je buurt er weer stukken mooier mee!


Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Mooimakers. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier.