Slashparents.  Wie zijn ze? Wat doen ze? Hoe doen ze het? Ha, daar kunnen alleen jullie ons op antwoorden! Is jouw leven niet gestopt na het op de wereld zetten van je allerschoonste gebroed? Probeer jij keihard de ballen in de lucht te houden terwijl je aan het hoelahoopen bent, eventueel met een drankje en wat vrienden erbij? Dan heten we je van harte welkom in ons #iAmSlashparent groepke! Want ja, we hebben een clubke opgericht en jij hoort daar ook bij. Hoe tof is dat?!

#iAmSlashparent

Bij dat nieuwe clubke hoort, uiteraard, ook  een nieuwe Instagramreeks en rubriek op Maison Slash. Bij #iAmSlashparent laten we slashparents graag aan het woord over het leven zoals het wel degelijk in het echt is. Gewoon, zomaar, zonder franjes en toeters of bellen. Eerlijke verhalen over vallen, met de bijhorende blutsen en builen, en weer rechtstaan, soms wat wankel, maar wel met de kin omhoog en de borst vooruit.

Want hé, het is toch hééélemaal oké om je kind al eens te vergeten in de crèche. Of hen zelf hun outfit te laten uitkiezen en vervolgens op school aan te komen met een zwembroek boven de normale kleren aangetrokken. Of je kind dat luidkeels schreeuwt dat de juffrouw er sexy uitziet. In het bijzijn van andere ouders. En. Ga. Maar. Door. Been there, done that. 

Komende maanden gaan we de straten op, op zoek naar jullie,  en zetten we slashparents in de kijker waarin zij hun leukste, genantste, meest trieste, verrassende, ... verhaal vertellen. Van grootste parent blunder, het meest frustrerende of juist meest dankbare aan ouder zijn, een straf verhaal of handige hack. I-E-D-E-R-E-E-N met een ander, uniek verhaal, maar  toch ook wel héél herkenbaar. 

Maison Slash Mama's

Om jullie nieuwsgierigheid en honger naar meer al wat te stillen, zijn we al eens gepasseerd bij de slashparents van de redactie. Want ohwja, zij zitten als geen ander in dat  #iAmSlashparent clubje! Check thizzz.

Jongensmama Ingrid

"Ik ben door de jaren heen al een paar keer stevig tegen de harde muur van het ‘slashparenten’ gelopen. Soms heb ik spijt dat ik het niet rustiger aan heb gedaan toen mijn kinderen nog kleiner waren. Maar de aard van het beestje verander je niet.  Intussen ken ik mijn grenzen beter. Mijn kinderen staan sowieso altijd op de eerste plaats. Ik hoop steeds dat ze dat beseffen, en ik was dus enorm geraakt toen mijn oudste zoon me onlangs op zijn instastories tagde met de vermelding ‘best mom ever’. Hoe ouder ze worden, hoe liever ik mijn zonen zie. Kan dat? :-)"

gV5yRbbbMWPrj4YSR9j65PGyfnuQ97XOVHeSUr3w.jpeg

New mama in town, Cado

"De eerste keer mama worden voelt fantastisch.  Ook wel overweldigend, de eerste weken dacht ik dat ik gek werd! Ik had plots smetvrees en was extreem overbeschermend. Ik had mij aan het ergste verwacht: een huilbaby, slapeloze nachten, extreme vermoeidheid, ruzies met de papa, maar niks van dat alles werd werkelijkheid! We hebben een wolk van een baby, die helemaal happy is en wij dus ook!  Het klinkt misschien kei cliché, maar ik ben zó verliefd op mijn kind! Die echte prille verliefdheid voelen, zoals je die prille verliefdheid voelde helemaal in het begin van je relatie met je partner, nu voor je kind voelen, da’s magisch! Je wil geen seconde van haar leven missen… maar ik zit natuurlijk kei hard op een roze wolk!"

IMG_0538.jpg

MAMA VAN TWEE, HADEWIG

"Mijn hack voor andere ouders is sowieso deze: ik heb een tijdlang rondgelopen met Mignonnettes en ballonnen in mijn rugzak. Voor wanneer het 2-jarige kind een crisis kreeg in het openbaar en ik geen zin had in de zoveelste strijd van die dag. In mijn auto liggen altijd vochtige doekjes, een reservetut, een zak met speelgoed en boekjes. Ik ben nogal allergisch aan gejengel in de auto." 

Daarnaast maakte Hadewig ook al eens een kleine blunder mee. "Ik was ooit speciaal een halve dag van thuis aan het werken om naar het eerste optreden van zoonlief te kunnen gaan kijken op school. Om 14u30 besefte ik ineens dat het ding om 13u30 begon en ik nog achter mijn laptop zat te werken. Vréselijk, ben er nog altijd niet goed van." 

IMG_0532.jpg

MAMA VAN TWEE,  ERIKA

"Het strafste dat ik heb meegemaakt met mijn jongens? Dat was toen ze op zolder 'circusje' speelden en Arthur door één of andere stunt over de trapleuning een verdiep naar beneden viel. De hele gang hing vol bloed en wij dachten dat we hem kwijt waren. Arhur zijn enige zorg was toen dat hij de voorstelling van Pippi Langkous ging missen. Gelukkig hield hij er 'maar' een gebroken neus en wat kneuzingen aan over."

"En een andere keer was toen Stan zich verslikt had in pindanoten. Dat is blijkbaar super gevaarlijk voor kleine kinderen, de kleine stukjes zetten zich vast in de longen en komen daar niet vanzelf uit. Ze moesten toen de prof op congres uit Denemarken laten komen om Stan te opereren. Dat hebben ze uiteindelijk 3 keer moeten doen vooraleer alle stukjes noot uit zijn longen waren. De angst die je als ouder op zo'n momenten voelt, is met niks te vergelijken. Maar je kan ze ook niet in een glazen kastje steken, hè!"

WGBtITsYgbg1gTmlW55DZ8mkJIAsTlRxHSrSIzat.jpeg

ANNE, MAMA VAN VIJF

"Mijn grootste parentblunder is deze:  mijn kinderen afzetten aan de chiro, doorrijden en daarna telefoon krijgen dat er geen chiro was. Thank god dat er al gsm's bestonden en mijn kinderen mijn nummer kenden. Oepsie!"

IMEvqJQhP66pKwPBc5c6EFNL8GcZzLaZtOy1xD0p.jpeg

Wil jij graag je #iAmSlashparent moment of verhaal met ons delen? Laat dat dan als de bliksem weten aan redactie@maisonslash.be.