Kijk jij hard uit naar de feestdagen? Met goed gevulde kalkoenen, lekker drankjes, de leukste kadootjes, foute muziek en veel gezelligheid? En kijk je vooral ook veel uit naar de misplaatste opmerkingen en vragen van nonkel ik-zèn-nogal-ne-keirel Marcel, tante ik-ben al-60-maar-voel-me-nog-20 Carine, nicht heilige-boon-maar-ondertussen-was-ze-wel-schoon-met-mijn-lief-weg Marijke of je eigen in-onzen-tijd-was-da-gene-waar (schoon)ouders? Dit jaar zijn ze NIET op je feestje. Omarm dat gegeven ook maar eens!
We hebben een overzichtelijk lijstje gemaakt van de meest irritante vragen en uitspraken. Gewoon. Voor de handigheid. Zodat je ook voor de verandering eens opgelucht kan ademhalen met dat vreemd feestje van 2020.  Deze vragen krijg je dit jaar alvast NIET op je bord. Geniet ervan!


 1. Amai, dat is lang geleden! Ik dacht al dat we je pas gingen terug zien op mijn begrafenis!
 2. Laat je je haren nu zo naturel, met dat grijs er in? Dat is tegenwoordig de mode zeker?
 3. Komt binnen, niet op de rommel letten hè! En van 't eten moet ge niet te veel verwachten, ik heb het simpel gehouden. Wat ne stress toch hè! (En dan kan je eigenlijk dat 7 gangen menu met aangepaste wijnen van de blinkende marmeren vloer eten.)
 4. Van thuis uit werken, dat is wel gemakkelijk hè, dan zijt ge er op woensdagnamiddag voor de kinderen.
 5. Ahja, oei, ga jij nog een tweede stuk taart eten? (en dan wat later)  Moet er niemand nog een stukje hebben? En dan blijf ik hier met al dat eten zitten.
 6. Naar Thailand?! Met de kinderen?! En ne rugzak?!
 7. Zouden jullie niet beter eerst het huis verder afwerken? Die bakstenen zo bloot laten is toch maar raar zè.
 8. Ik wel mij niet moeien hè, maar ulle jongste is wel nen hevigen hè? Heb je hem al eens laten testen? 
 9. Ik heb ook zo ne keer iets voor gehad, alé, dat waren dan geen gebroken ribben, maar een ontsteking op mijnen tand. Een week niet kunnen eten! Dat was niet om mee te lachen zè!
 10. Alé, drinkt er nog eentje, ge gaat nu toch nog niet moeten blazen. 
 11. En wat doede gij weer juist van werk? Wat dat ze toch allemaal uitvinden hè!
 12. Dat lief, is dat dan voor serieus? Is 't enen om te houden deze keer? (En het lief komt eigenlijk al 3 jaar mee.)
 13. (Als je net aangekondigd hebt dat er een 3de kind op komst is.) Wablief?! In dezen tijd? En je hebt het al zo druk? En wie gaat dat allemaal betalen?
 14. Oeh, zijn jullie nu al weg? En jullie zijn er nog maar juist!
 15. Alé, tot volgend jaar hè!