Voel je het koude briesje al? Eindelijk tijd om je nieuw aangekochte wintermuts op te zetten? Dan droom je stiekem misschien ook al van een skivakantie op een achtergrond van witte bergen? Maar nee, je hebt kleine kinders. Dus geen optie, denk je. Maar JAWEL, keihard WEL. Blijkbaar bestaat er zoiets als Oekkie-vakanties, betaalbaar en mét baby/kinder-opvang! 

Dus sinds je die kleine kinders in huis hebt, schrijf je die jaarlijkse skivakantie keihard op je buik. Want de vrijheid van de bergen én jengelende kinderen, een onmogelijke combinatie. Daar past een mens al eens voor. Want als het geheel niet kan gecombineerd worden met een schnaps af en toe, dan hoeft het niet. Toch? 

zoals vakantie moet zijn

Maar wat jij niet wist, en wij nu wel, is dat er zoiets bestaat als betaalbare skivakanties voor gezinnen mét kinderopvang. Jep, ook voor die koters van 4 tot 6 jaar die een eerste ski-ervaring opdoen. Geef toe, niemand wil zijn kinderen al gillend achterna skiën omdat die "de pizza-rem" nog niet doorheeft. Je ziet al horror-beelden voor je van je zoon of dochter als levende kegelbal op de piste. En dat geeft je verre van het gevoel van witte bergen en schnaps en vrijheid en feest - en alle andere dingen die ooit bij een skivakantie hoorden. Want, tja, je hebt nu kinderen. 

Maar dat blijkt dus geen probleem te zijn. Want Intersoc organiseert speciaal voor gezinnen de Oekkie-vakanties. Zo moet jij niet tegen een rotvaart achter je kind glijden op de verkeerd gekozen rode piste. Nope, daar bestaan goed opgeleide Nederlandstalige monitoren voor die gewoon bij het pakket inbegrepen zitten. Ondertussen geniet jij van de witte bergen, op je ski's of met je schnaps. Of allebei. Of kan ook: van de kleinere babyzus/broer die je meezeult, want ook die worden professioneel opgevangen. Vakantie zoals vakantie moet zijn, quoi. 

lF4kPLgwOLOXyRSiHclUq2f1BxZs54PVxP15Igmx.jpeg

't is hier zoals sinterklaas!

Ook geen zeurende kinderen 's avonds. Nope. Want dagelijks is er een kinderbuffet (oh joo, geen geklaag en geween om eten). En kinderanimatie. Met een show. Met andere kinderen. Dus jij geniet van de rust, en zwaait af en toe eens enthousiast vanuit de verte terug naar je rondspringend en dansend kind -dat zich duidelijk amuseert.

Zijn haar/zijn batterijen na het skiën en intensief dansen ein-de-lijk plat? Dan hup bed in, en totale rust voor jou. Lees een boekske, doe een babbelke, en zwier die pijnlijke voetjes in zachte, wollen pantoffelkes. Want je schakelt tijdens de avond gewoon de schoentjesdienst in. Staat het schoentje van zoon of dochter aan de deur, dan weten de speciaal ingezette monitoren dat er daar een kindje slaapt en geven jou een seintje indien nodig. Het lijkt wel sinterklaastijd voor jou, beste slashparent!  En dan hebben we het nog niet eens gehad over de permanent aanwezige arts in geval van problemen (die je nooit never jamais zal nodig hebben. Natuurlijk).

Zorgenvrij skiën met kinderen 

Een zorgenvrije vakantie mét kinderen, dat kan dus blijkbaar. Dat wisten wij intussen al. En jij nu ook. Oekkie-vakanties zijn er vooral voor gezinnen met kinderen van 4 tem 6 jaar, waarbij de kinderen hun eerste ski-ervaring opdoen. Maar de jongere broertjes of zusjes zijn ook welkom. Er zijn 4 mogelijke bestemmingen: Flims, Harrachov, Wengen en Zinal. Alle mogelijke info over de Oekkie-vakanties kan je hier terugvinden. 

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen Intersoc. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.