Ik denk dat ik een jaar of 14 was toen ik de allereerste keer droomde van een eigen column. Een wekelijkse 350 woorden helemaal van mezelf en tentoongesteld in een krant of blad. Mijn persoonlijke hersenspinsels, mijn eigen visie, mijn discutabele humor. Dromen moet je zelf waarmaken, weet ik intussen. Dus, dan schrijf ik toch gewoon mijn eigen column in mijn eigen blad, voorzekerst?! Ha! Daarmee ben je al meteen op de hoogte van minstens één van van onze voornemens die we met Maison Slash hebben voor 2018. Een wekelijkse column afwisselend van de hand van Anne als van mezelf. Verhalen uit ons leven gegrepen, als ondernemende slashparents, achter de schermen van Maison Slash. Eén korte terugblik op het afgelopen jaar zegt ons dat er ook in 2018 voldoende zal te vertellen zijn. For the good en for the bad.

Terugkijken op 1 jan.. Jaks, het cliché

Oh boy, het is zo verschrikkelijk cliché om op 1 januari terug te blikken en vervolgens je goede voornemens te formuleren. En toch. Het begin van het jaar is evenwel een perfect moment om een stapje achteruit te zetten en te contempleren. Dat kan ook slapend blijkbaar, heb ik de afgelopen week gemerkt. Want de voorbije week heb ik belachelijk veel in mijn bed gelegen tussen de diners en apero's door. Zo uitgeput was ik van alle toffe projecten en zotte plannen die we  het afgelopen jaar hebben gerealiseerd. Een vaste job opzeggen, #ikkanda. Een merk/magazine from scratch op poten zetten, #ikkanda. Dagelijks (!) een artikel schrijven en publiceren, #ikkanda. Een heuse agency uit de grond stampen, #ikkanda. Een vette rave organiseren voor 750 mensen en die uitverkopen, geen probleem hoor, #ikkanda. #WIJKUNNEDA!

#wijkunneda, enfin #somskunnewedanie

Allez, soms kanikdaooknie. Vaak zelfs. We gaan niet liegen. Het is soms tegen de muren lopen, vallen en opstaan, juichen en huilen. Letterlijk. Maar ik heb de beste partner in crime gevonden. Hoe gezegend zijn we als duo dat vaak kibbelend uren aan de telefoon hangt, maar altijd eensgezind kan beslissen? Allebei gaan we er even hard voor. Allebei hebben we dezelfde zotte sprong gewaagd. Hoe hard zijn wij een golden duo, beste Anne Cornut?! In 2018 gaan we bij Maison Slash zeker niet op de rem staan. (Ik wrijf intussen nog even de korrels uit mijn ogen van mijn weekje winterslaap.) Maar we dromen dus van een boek, en we dromen van een groter team. (De vacatures komen dra online!) We dromen van nog meer zotte evenementen (er zijn verse Mighty Mornings in de maak!) We krijgen in de lente hulp van een duo stagiairs, we denken na over video (aaargh). En de eerste grote projecten en campagnes voor klanten zien binnenkort het licht! Allemaal weer veel te spannend. Verder hopen we gestaag en rustig te groeien. En vooral een inspirerend magazine te blijven voor jou en steeds meer slashparents. Jouw eigen verhaal of inspiratie insturen mag nog steeds via alloallo@maisonslash.be. (Want dat is stiekem het allerleukste aan Maison Slash: je mailbox openen en nooit weten wat je gaat aantreffen) En ja, #wijkunneda! (en soms ook niet, en hey dat is ok). #theparentsarealright, ook in 2018.