Waarschijnlijk was het op voorhand al beslist hoe je kinderen hun grootouders gingen noemen. Oma en Opa, Mami en Papi, Bomma en Bompa, ... Maar zoals gewoonlijk, doen kinderen toch liefst nog lekker hun eigen zin. Ze kunnen geweldig creatief zijn en vaak verzinnen ze zelf koosnaampjes voor hun oh zo lieve grootouders. In veel gevallen speelt hun woonplaats, hun uiterlijk of hun zotste talent een grote rol. 

In mijn familie hebben enkel de opa's een unieke koosnaam. Mijn opa heet Walter en dat werd al snel opa Wal. Mijn andere opa noemen we opa Nor, omdat zijn naam Norbert is. Wij vroegen aan onze lezers hoe hun ouders genoemd worden door de kinderen. Wat een leuke en hilarische reacties die wij kregen! Van Pépé Ketting tot Macaroma, daar kunnen mijn koosnaampjes niet tegen op! Wij hebben er dan maar een lijstje van gemaakt en de 15 leukste bijnamen bij elkaar gesprokkeld.

Bram: Mima Pannenkoek. Ze bakt altijd pannenkoeken en mima komt van mamie, maar dan omgekeerd.

Marie: Pépé Ketting omdat mijn schoonvader een gouden ketting draagt.

Ingrid: Appelmoeke is het bij ons.

Katrien: Onze oma is intussen 89, en omdat ze de allerbeste macaroni maakt van heel Dilbeek en ver daarbuiten noemen we haar intussen Macaroma.

Klaartje: Vokke Lawijt, omwille van zijn stemvolume.

Lynn: Oma Grenadine!  Ze heet Nadine en maakt volgens de kids de beste grenadine!

Natacha: Mijn zoontje heeft van oma en opa, mo en po gemaakt. Origineel!

Ellen: Bobonne Wallonne, die woont net over de Waalse grens.

Lisa: Opa Prikkebaard, omdat hij prikkelende opakusjes geeft!

Véronique: Nanadou en Papou. Eigenlijk bedacht ik Nanou en Papou, maar de kinderen maakten er dus iets anders van. Blijkt dat de beer in Bumba Nanadou heet.

Eveline: Opa en oma Koetjes, omdat ze een boerderij met koetjes hebben. 

Sylvie: Opa Brombeer. Heel lieve opa, maar kan soms nors klinken.

Lize: Hier een opa Plop! Omdat de eerste kleindochter, intussen 20 jaar oud, er steeds naar plopfilmpjes mocht kijken. De andere kleinkinderen hebben deze naam overgenomen.

Marleen: Oma en opa Fiesta, omdat ze in Spanje wonen en hun huis daar 'La Fiesta' heet, én het ook altijd een beetje feest is wanneer ze in België zijn!

Els: Oma Zonnebloem. Zij zaaide elk jaar zonnebloemen, samen met de kindjes. Opa Kip omdat hij een tuin vol kippen had.