Wie heeft er ooit beslist dat vrienden of vriendinnetjes van je kinderen moeten overnachten tijdens een pyjamafeest? Niemand. Wij zijn pro omdenken. Laat het volledige slaapgedeelte gewoon achterwege. Die coole film kijken, vergezeld met bakken chips en popcorn blijkt vaak al voldoende. Voor hen. En voor ons. Jep, opblijfavondjes zijn goed op weg om de logeerpartijtjes te vervangen. Wij krijgen alleen al bij de gedachte aan een bende kinders 's nachts over de vloer een oververmoeidheids-aanval . Want die charels zijn na het feestje sowieso niet in bed te krijgen, houden nachtelijke ruzies (of méér feestjes) en op de koop toe heb je hyper vervelende kinders de volgende dag.

Vervang logeerpartijtjes door opblijfavondjes

Dus zotte pyjamafeestjes, ja! Blijven logeren, nee! Laat die bende kinderen na het feest gewoon opgehaald worden door hun ouders. De vriendjes hebben dan wel alle fun gehad, en jij kan een vrolijke ochtend beleven in een rustig huis. Win/win. Een opblijfavondje is dus eigenlijk net hetzelfde als een logeerpartijtje, maar dan zonder overnachting. Begin eraan rond een uur of 18. Bak samen een lekker vettige pizza of haal frietjes. Mét cola, ja, dat mag.  Na het eten zwier je de meute in hun pyjama’s, kwestie van het gevoel van een echt logeerpartijtje te versterken. Daarna kunnen ze nog kampen bouwen, een leuke film kijken, of spelen ze ‘discotheekje’ - afhankelijk van het gekozen thema. En tadaa, rond 21 uur kan iedereen weer naar huis om in zijn eigen bed te kruipen. Vriendjes of vriendinnetjes worden opgehaald. En jij moet hoogstens een huis vol rommel opruimen, je eigen kid in bed steken, een glaasje wijn drinken en genieten van een rustige nacht. Wie zegt hier neen tegen?

Wij pleiten voor late-overs

Niet alleen voor ouders zijn opblijfavondjes een slim idee. De iets minder stoere kinderen vinden al dat blijven slapen bij anderen helemaal niet zo leuk. Misschien herinner je je zelf nog je allereerste sleep-over of de eerste keer dat er een vriendje kwam slapen. Supertof, tot er echt naar bed moest gegaan worden.  Een mysterieuze buikpijn die plots kwam opzetten of die lievelingsknuffel die nog thuis lag. Gedaan met de pret en de volledige avond die eindigt in mineur. Ook daarom pleiten wij voor late-overs. All the fun, geen nacht die maar blijft duren en ’s morgens geen geradbraakt gevoel. Deze nieuwe trend is sowieso een complete game-changer. 

Test het zelf!

Nog niet overtuigd? De Paasvakantie is  het uitgelezen moment om eens een late-over uit te proberen. Wedden dat je heel erg snel de voordelen zult zien?  Doen dus!

Header Photo: Nathalie Johnson