The darkroom. Geef toe dat de titel van deze rubriek op Maison Slash jou aantrekt als een yoghurtdeksel op de vloer. The darkroom is dé plek waar slashparents anoniem en doodeerlijk hun verhaal kunnen doen. Over de dingen die écht tellen. Maar waar je toch liever je naam niet onder signeert. 

Heel vaak krijgen we hier op de redactie pakkende verhalen te horen. Verhalen die te maken hebben met het ouderschap. Of onze veranderde levens na het krijgen van kinderen. Stories die rauw zijn of verdrietig maken. Doodeerlijke verhalen waar ouders mee worstelen en ze graag willen delen. Maar evengoed verhalen waarvan we weten dat er 'meningen' zullen volgen. En die meningen schrikken af. Net ietsje teveel om je naam onder zo'n stuk te willen zetten. Maar dat wil niet zeggen dat de verhalen niet herkenbaar zijn.

We hebben allemaal onze 'darkroom'. Geheimen of opinies die we niet aan de grote klok willen -of liever durven -hangen. Maar waarvan we zeker weten dat ook anderen het voelen. Darkroom-stories steken veel andere slashparents een hart onder de riem. Iedereen roept wel dat we met z'n allen te perfect willen zijn. (damn you social media). Maar we doen het allemaal. Het is maar weinigen gegeven om zijn vuile was buiten te willen hangen. Helemaal begrijpelijk als je de stortvloed van reacties op het net soms bekijkt.

Bovendien zijn jullie -onze lezers- ook stiekeme lezers. Jawel, dat hebben we al gemerkt! :-) De seksverhalen worden verslonden (dat zegt google toch), maar zelden geliket op Facebook. Iemand zou maar eens moeten zien dat jij met twijfels zit rond je seksleven, hé, toch?

Dus, deel gerust je twijfels over je scheiding. Klaag eens geweldig over je onhandelbaar kind. Of vier je polygame relatie. Het kan allemaal in de darkroom. Wil jij graag dat Maison Slash niet alleen perfect gelukkige mama-papa-kindjes-verhalen brengt? Maar écht verhalen uit het leven gegrepen? Doe je deel, en stuur jouw verhaal door naar redactie@maisonslash.be. Want #theparentsarealright!