Je kent het wel: de cliché baby rompers met 'I can't wait to meet you, Grandma!' Allemaal leuk enzo, maar niet echt creatief. Wij maakten een lijstje met inspo voor originele en creatieve zwangerschapsaankondigingen: van een fake lottobiljet tot een potje announcement scrabble. Een gat in de lucht, gegarandeerd!

Zeg het met...

...een fles Kidibul

Kom opdagen met een fles Kidibul in plaats van de usual bottle of wine. Als jij normaal de zuipschuit van de groep bent, zal deze geste meteen een belletje doen rinkelen. Niet zeker of je vrienden het zullen snappen? Leg het er dubbel en dik op met een echo foto die je op de fles plakt. Da's twee vliegen in één klap, want je hebt meteen een alcoholvrij drankje om mee te toasten.

...een fake lotto biltjet

Eentje die verzot is op 'meedoen met de lotto'? Kom dan aanzetten met een kraskaart met een geheime boodschap. Je kan gaan voor één waar je de boodschap zelf kan opschrijven of eentje die écht op een lottobiljet lijkt. Het groot lot gegarandeerd!

...de bodem van een mok of kommetje

Serveer de koffie 's ochtends eens in een andere tas of de granola in een ander kommetje. Wanneer de tas leeg is, zie je de geheime boodschap op de bodem staan. Alleen even opletten dat niemand zich verslikt in de koffie.               

... een filmposter

Heb je grafische skills? Maak een grote filmposter met jullie als hoofdpersonages en een originele titel zoals Expecting, Boy Story, Then Comes Baby, Meet the Parents... Vergeet natuurlijk niet te vermelden dat het 'based on a true story' is.

(via Juliann Parmly)

...ballonnen (corona proof)

Deze is altijd leuk, maar vooral toepasselijk in tijden van corona. Ga opzoek naar gigantische B-A-B-Y ballonnen en verras iemand voor z'n raam. Bij een hoog flatgebouw zijn heliumballonnen the way to go. Vraag hun even om op het balkon te gaan staan en laat dan de ballonnen de lucht in vliegen.                                                                 

...donuts

Bij Glazed Dough in Antwerpen kan je een donutmuur bestellen met donuts van een gekleurd deeg dat het geslacht van je baby verklapt. Het deeg is ofwel roze ofwel blauw, en wordt bedekt met een laag glazuur. Je kan ook kiezen voor donuts waarbij de vulling roze of blauw is. Dan heb je allemaal misleidende kleurrijke donuts die binnenin de juiste kleur bevatten. Ideaal voor een babyborrel!                                                     

(Foto: Geraldine Cordie)

...een tutter in de auto

Een leuke voor als je aan je kinderen wil vertellen dat er een broertje of zusje aankomt. Leg een tut in de auto en laat je kind er zich allemaal vragen bij stellen. Een echt raadsel! Dit werkt natuurlijk alleen als je kinderen zelf al even geen tutter meer gebruiken, anders denken ze gewoon dat ze een nieuwe hebben gekregen.

...Scrabble

Nodig wat vrienden uit voor een potje Scrabble en leg de boodschap stiekem klaar voor iedereen rond de tafel komt zitten. Als je nog een stapje verder wil gaan, kan je het zo spelen dat jij het eerste woord legt en dan de aankondiging legt. Maar dan moet je natuurlijk wel fixen dat je de nodige letters hebt!

...een TikTok video

Nee hoor, je bent er nog niet vanaf! TikTok is tegenwoordig overal en wordt voor vanalles en nogwat gebruikt. Ook voor zwangerschapsaankondigingen dus... Deze twee zussen die tegelijk zwanger werden, bieden alvast wat inspiratie!