Je kind in pyjama naar school. Haleluja! De mens die deze actie heeft uitgevonden, krijgt een dikke vette pluim. Niet alleen is kinders in nachtkledij naar school sturen bijzonder stressreducerend tijdens de ochtendrush, je toont meteen ook je hart naar zieke kinderen en jongeren die niet naar school kunnen gaan. Pyjamadag is dan ook een schoon initiatief van Bednet! Zet dus met stip in je agenda: vrijdag 9 maart. Dan organiseert Bednet dus de 'Nationale Pyjamadag'. Stuur je zoon of dochter die dag gewoon in pyjama of onesie naar school. Of met een slaapmuts en pantoffels. (Best wel even checken met de leerkracht of het ok is.)

No stress!

Sommige ouders laten hun kinderen 's avonds in bed kruipen en slapen in de kleren waarmee ze de volgende dag naar school moeten. Gewoon, om de stress en het gehassel van ochtendlijke discussies te vermijden. (Dit is een waargebeurd verhaal. Probeer het zelf en ervaar mindpeace). Maar je kan het ook omkeren: stuur je kind in pyjama naar school. En doe dat meteen op vrijdag 9 maart, want dan ben je niet awkward, maar steun je een geweldig initiatief genaamd Bednet! Dubbele win.

Bednet, watisda?

De "Nationale Pyjamadag" is een dag waarop we met z'n allen Bednet steunen. Want Bednet zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit.  Leerlingen die langdurig of regelmatig afwezig zijn door ziekte, operatie, ongeval of zwangerschap, zijn zo mee met de les en blijven in contact met hun vrienden. Toch keitof?! pyamadag

Overtuig de school om mee te doen!

Het is al de derde keer dat Bednet de "Nationale Pyjamadag" organiseert. Vorig jaar deden er zelfs 1100 scholen uit heel Vlaanderen mee. Nog niets gehoord van jouw school dit jaar? Geef ze dan een duwtje in de rug (of carrément een dikke sjot onder hun kont) met deze snoeiharde argumenten.
  • Meedoen en een klasfoto in pyjama maken is niet alleen leuk, de hele klas steekt er langdurig zieke kinderen een hart mee onder de riem.  Zij krijgen alle foto’s te zien op een speciale fotowebsite waar ze ook alle hartverwarmende boodschappen van jullie kunnen lezen.
  • Dankzij pyamadag staan de leerlingen even stil bij het feit dat niet alle kinderen naar school kunnen gaan, hoewel ze dat graag zouden willen. Via Bednet kunnen zieke kinderen toch de lessen te volgen, van thuis uit en samen met de eigen klas.
  • Wil de leerkracht meer doen rond het thema? Speciaal voor het lager onderwijs stelde Uitgeverij Van In leuke lespakketten op. Zo begrijpen kinderen nog beter waarom ze in pyjama naar school komen. Voor kleuters zijn er leuke kleurplaten te downloaden via de website.
  • Ah ja, zo'n plezante dag kan écht niet kapot zonder extra prijzen. Als je als klas een groepsfoto instuurt, maak je bijvoorbeeld kans om allemaal samen naar de cinema te gaan of naar Technopolis.

Doe mee!

Meedoen is dus de enige optie. Alle info vind je op: https://www.bednet.be/pyjamadag. Want zeg nu zelf: hoe graag zou jij geholpen worden als je kind ooit ziek of langdurig thuis is? Maison Slash ondersteunt Bednet! Wat het thuisles-systeem kan betekenen voor gezinnen kan je lezen in deze twee interviews.