'Hm. Goed.' Dat is hét standaardantwoord als je aan je kind vraagt hoe het op school was. Zonder meer. Altijd opnieuw. Doordeweeks lijkt het ook alsof je maar moeilijk de tijd vindt voor een zogenaamd 'goed gesprek'. En toch... soms dienen er zich zomaar, op een ouderwets zilveren presenteerblaadje, van die gestolen momenten aan die zich verbazend goed lenen tot een praatje. Wij lijsten alvast vier van die geweldige gelegenheden op... Graag gedaan! Wat zouden we graag weten wat er in die hoofdjes van onze kinders omgaat! Hun mond staat amper stil - vooral wanneer je net met je beste vriend(in) aan de telefoon hangt, moeizaam de weg aan het zoeken bent in een stad vol eenrichtingsstraten of rekeningen met onmogelijke referenties aan het betalen bent. Maar soms ontpoppen ze zich ook tot wereldkampioen zwijgen: als zíj druk bezig op de telefoon of tablet, aan de tv gekluisterd zitten voor - vaak de elfendertigste herhaling van - hun favoriete programma of gewoon even stilletjes in hun eigen hoofd kruipen. Dé oplossing om toch alles te weten te komen over de huidige hot topics, hun stiekeme crush, een BFF-ruzie, hun eerste kus of - oh my - een vreselijk liefdesverdrietje? Pick your moment uit onze vier toptimings!

Doe van puddingpraatjes

Tussen de soep en de patatten? Maak er tussen de melk en de pudding van. Geen beter moment om de laatste nieuwtjes uit te wisselen dan tijdens het koken en vooral ook het eten van een zalig tussendoortje of dessert. Gewoon een gezellige babbel of een diepgaand gesprek: alles vlot beter boven een kommetje pudding. Nope, geen onderwerp zo heikel dat je het niet kunt tackelen bij een flinke dosis zoetigheid. Pudding maak je trouwens easy & snel, dus is het de perfecte go-to-snack als je voelt dat je kind ergens mee zit of als je zin hebt in wat lekkere kwali-tijd met dochter- of zoonlief. Hun aandacht heb je sowieso, want stiekem zitten te wachten tot ze de warme restjes uit de pot kunnen lepelen. Bovendien krijg je zelf ook een heerlijke portie eetbare nostalgie binnen. Instant happiness!

At the carwash, yeah

De auto, perféct voor geruzie tussen de kids op de achterbank, ein-de-lo-ze meezingsessies met de hits van het moment... of een rustig gesprek. Het voordeel: jij hebt de controle over de volumeknop van de radio én jullie kunnen jullie niet laten afleiden door flikkerende schermpjes of die onophoudelijke huishoudelijke to-dolist. Zeker bij een extra lange rit, kun je ervan profiteren om weer helemaal bij te zijn met het reilen en zeilen van je kroost. Een fikse dosis file - dat kan in ons land nu niet al te moeilijk zijn - of een spannende trip naar de carwash: ideaal! Niets zo rustgevend als het gezoem van de zeemleren vellen op de achtergrond. De auto in de wax, jullie aan de babbel.

Splish splash in bad

Badtijd is vooral een topper als je kinderen jong zijn. Want hoe groter ze worden, hoe groter ook hun drang naar privacy en de kans op een gesloten badkamerdeur. Profiteer ervan zolang je nog aan de rand mag zitten. 's Avonds kun je zo'n ontspannen hartverwarmend moment gebruiken om de voorbije uren te overlopen, alvast nieuwe plannen te maken voor de volgende dag of gewoon ongedwongen bij te praten met wat extra natte spetters, stevige portie damp en de heerlijke geur van bubbelend badschuim. Serieus: samen met het badwater kun je vaak heel wat kleine of grotere zorgen wegspoelen.

D-day = dateday

Als het werkt voor jou en je hubby, dan waarschijnlijk ook voor jou en je kinderen. Plan af en toe eens wat één-op-één-tijd in met zoon of dochter. Nope, geen chic diner-voor-twee op een fancy vrijdagavond, maar wel iets naar hun eigen smaak en interesses natuurlijk. De speeltuin of dierentuin voor de kleintjes, een dagje personal shopping voor je elf-going-on-zestien-jarige... tussen het zorgeloos schommelen, dieren spotten of kleren kopen door heb je meer dan tijd genoeg om gezellig bij te babbelen. Kidstime met een plus dus! You'll thank us later. Dit artikel kwam er in samenwerking met Imperial. Via deze link vind je tal van inspiratierecepten met pudding terug. Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lees je hier.