Slashparent Dora is een bewoner van Maison Slash en focust er op de social media-activiteiten. In de rubriek 'Digital Dora' gaat ze dieper in op de digitale leefwereld van kinderen en hoe we daar als slashparents mee omgaan. Let's get digital! En vooral FCK, ik wil eigenlijk wel een gsm voor mijn kinderen.

kelly-sikkema-667412-unsplash.jpg

Ze zijn nog te jong voor een gsm. Ze hebben er geen, maar ze zouden er perfect mee kunnen werken. En overwerken. En ook verliezen. Of laten vallen. Dus zijn ze er te jong voor.

Ik zet ze af aan de schoolpoort op maandagmorgen en zeg: tot volgende week! Flink zijn bij papa! En bel me maar hé, vraag papa zijn gsm maar. Of stuur een berichtje, dat mag zeker ook! Maar dat doen ze niet. Ze hebben daar ook veel hobbies, ongeveer dezelfde als tijdens de mamaweek, en huiswerk en verhaaltjes die ze willen vertellen in hun andere thuis en nog wat spelen en misschien zelfs wat vervelen.

Ik weet niet of ze het niet echt mogen, dan wel of ze er niet aan denken, of het niet durven vragen uit schrik om de andere thuis te kwetsen. Dan komen ze terug en vertellen ze verhalen over spreekbeurten waar ze zenuwachtig voor waren, ruzies met vriendinnen, gescoorde goals tijdens de match. En ik kom het allemaal met ellendige vertraging te weten. Ik wil het meteen weten. Een vluggere rechtstreeksere connectie met mijn kinderen.

Dus ga ik eens overleggen met de papa. Of ik ze geen gsm mag geven voor kerst. Eentje voor hen samen. Die over en weer gaat, met duidelijke regels, zoals niet meenemen naar bed enzo en ook niet aan tafel en je moet eerst je huiswerk maken. Maar ook met de regel: hiermee kan je altijd sturen of bellen naar mama of papa. Zoveel je wil, zonder het te vragen. We vegen de drempels weg. Je mag er ook foto's mee maken om te tonen wat je in de andere week hebt gedaan. Het is geen gameconsole. Alleen jullie rechtstreekse connectie met mama of papa. Want fuck, ik mis jullie zo hard tijdens elke minuut van die 7 dagen.


Digital Dora beantwoordt ook vragen. Zit je met een digital kwestie? Gewoon mailen naar dora@maisonslash.be en wie weet wijden we er een volgend artikel aan!