Zaterdag zwemles of woensdag naar de tekenschool? Als je chance hebt, rijden je kinders er zelf met hun fiets naartoe, maar waarschijnlijk ben je vaak taxi mama of papa van dienst. No problemo! Wat als de hobby van je kind echter alle dagen van de week omspant? Samen met Elvea gaan wij op bezoek bij actieve kinderen en hun ouders om te horen hoe zij dat bolwerken. Als steun in de rug laten we die drukbezette gezinnen ook proeven van de snelle pastasauzen van Elvea! Vandaag zijn we op bezoek bij slashparent Isabel, haar man Peter en Lisa-Marie (8 jaar). Haar buitenschoolse leven én dat van haar ouders staat grotendeels in het teken van de paardensport. Oh ja: Lisa-Marie doet ook nog dansen en zwemmen. OMG! Hoe dan? 

Hop hop hop! Paardje in galop!

Wij kennen zelf helemaal niets van de paardensport. Hoe intensief is zo’n paardje in galop? Isabel: “Lisa-Marie is vier jaar geleden gestart met paardrijden. Het begon met één les in de week, maar ze was zo enthousiast dat we al vrij snel een eigen pony hebben gekocht. Momenteel rijdt Lisa-Marie op Divina, een grotere pony. Gemiddeld zijn we vier dagen in de week wel een paar uur van huis voor lessen, clubactiviteiten of wedstrijden. Vooral die laatste twee zijn tijdsintensief. Wij kunnen de pony immers thuis niet stallen. We moeten met de trailer Divina eerst ophalen in de pensionstal en dan naar activiteiten rijden. In het weekend zijn we soms om 7 uur ’s ochtends al op de baan.” 


Samen uit, samen thuis!

Amai, jullie hebben al een eigen pony en trailer! Wie neemt al dat rijwerk voor zijn rekening? Isabel: “Aangezien de hobby van Lisa-Marie veel tijd in beslag neemt en wij maar één dochter hebben, doen wij bijna alles met ons drietjes. Op die manier moet niemand alles op zich nemen en niemand alleen thuis eten. We zijn een team! Als kind heb ik intensief ballet gedaan. Van mijn ouders kreeg ik ook alle kansen. Bovendien is Lisa-Marie hoogsensitief en heeft het contact met haar pony een heel positief effect op haar. Het is helemaal haar ding en wij steunen haar all the way.“ 

Wat fijn! Als Lisa-Marie op haar pony zit, hoe vullen jullie die tijd dan in? Isabel: “Bij paardrijden komt meer kijken dan alleen maar op het paard zitten. Divina moet ook verzorgd en op-en afgezadeld worden. Lisa-Marie is nog maar 8 jaar en kan een extra handje wel gebruiken. Zelf kijk ik het liefst toe als ze aan het rijden is. Mijn man gaat nu en dan in de wagen werken. Hij is immers zelfstandige. Soms gaan wij met ons tweetjes wandelen of een terrasje doen tijdens het wachten. Zo hebben we wat qualitytime. De dagen dat Lisa-Marie gaat zwemmen of dansen, ga ik tijdens dat uurtje boodschappen doen of ik drink een koffie.” 

Op woensdag eten we spaghetti!

Van eten en drinken gesproken. Hoe krijgen jullie de maaltijden nog ingepland op zo’n drukke dagen? Isabel: “Soms is dat moeilijk en eten we een broodje in de wagen. Op andere dagen hebben wij de afspraak dat wie eerst thuis komt al aan het eten begint. Onze maaltijden zijn vrij klassiek: groentjes, aardappelen en een stukje vlees. Op woensdag eten we meestal spaghetti! De pastasaus van Elvea hadden we nog nooit geproefd. Nu hebben we dus voor de eerste keer de Arrabbiata klaargemaakt met extra champignons, worteltjes, ajuin en gehakt. Super lekker en snel klaar. Ideaal!” 

Peper in ’t gat!

Dat zien wij graag: Twee ouders die als één team de hobby van hun dochter ondersteunen! Chapeau! Die lekkere maaltijd van Elvea was dus meer dan verdiend! Hopelijk haalden zij en jij er inspiratie uit om in de toekomst ook gemakkelijke en gezonde gerechten op tafel te toveren. Zeker op van die mega drukke taxidagen! Wil jij ook graag de 100 % natuurlijke pastasauzen uitproberen? Ze komen in drie smaakjes: Tradizionale, Basilico en onze favoriet, de Arrabbiata. Wij houden wel van wat peper in’t gat, haha!
Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Elvea. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier.