Kreeg jij het zondag ook koud en warm tegelijk toen je het nieuws vernam van de verlengde herfstvakantie? Koud én warm, want er is hier werkelijk geen goeie of slechte keuze. We moeten nu eenmaal dat kakvirus onder controle krijgen. Maar eveneens kak: want straks zijn die kinderen allemaal weer thuis en het ligt nog lekker vers in het geheugen hoe dàt is afgelopen. Maison Slash feels ya: onder de noemer #thuiskinderen posten we vanaf vandaag gedurende twee weken elke dag een tip om je kinderen bezig te houden ZONDER DAT ZE JOU NODIG HEBBEN. Vergeet quality time, want jij moet (tele)werken. En onze #thuiskinderen-tips gaan jou daarbij helpen!

In andere omstandigheden zou het van feestje zijn bij de aankondiging van een verlengde herfstvakantie. Maar zelfs mijn eigen kinderen van 10 en 12 jaar hebben in het snotje dat het mogelijks niet bij die twee extra daagjes herfstvakantie blijft. (We hopen van wel!) Aangezien hun moeder jou en alle slashparents moet bevoorraden van toffe artikels en tips - en dus moet werken!- bedachten we dat 'tips om kinderen bezig te houden zonder hulp van ma of pa' wel een ok insteek was. 

Want een belangrijke take-away van de vorige lockdown: telewerken en #thuiskinderen is geen topcombi. 10 dagen herfstvakantie voor mijn kinderen betekent -in ons geval althans- geen 10 dagen entertainment van de mama en papa. Wij moeten werken, kinders. Ideetjes genoeg anders wel om die quality time op te krikken: taarten bakken, lange wandelingen maken en wie weet samen eens gamen (en alles van de 1000UurDe DeurUit-Challenge), staan dan hoog op het lijstje. Maar, wij moeten werken, kinders!

Schoolkinderen vs #thuiskinderen

Weet je nog in andere tijden dat we smalend lachten met het einduur van school? Hahaha, die stopt om 15u en hahaha hoe regelen we dat zonder grootouders. Ja, dat doen we al een tijdje wegens onze vriend covid. We doen al een paar maanden van ballen en in de lucht houden, en eerlijk - we are pretty good! 

Maar steeds meer schoolkinderen worden #thuiskinderen. Besmettingske hier, juf in quarantaine daar, een afgelaste herfstvakantie-stage en hopla de kinders zijn weer thuis. Hey, alle begrip enzo, maar het blijven geregeld krijgen is een zaak van mentale standvastigheid. 

Daarom posten we vanaf nu dagelijks een tip om je kinderen thuis bezig te houden ZONDER DAT ZE JOU NODIG HEBBEN. We proberen te focussen op alle leeftijden, dus zowel voor verloren tieners, als opgedraaide peuters. Graag gedaan. 

Welkom in ons clubke!

Ah ja, meehelpen kan ook door je eigen tips te droppen in onze eigen facebookgroep. De kracht en het volhouden van de coronashit is door elkaar te ondersteunen, people!

Aansluiten kan ook nog in de facebookgroep van 1000UurDeDeurUit, daar geven we inspiratie om je kinderen meer buiten te krijgen. Ja ook als het regent. Lees er alles over hierzo