Terwijl onze kinderen (gelukkig!!!) wel nog naar school kunnen, zitten verjaardagsfeestjes er al eventjes niet meer in. Bij het begin van deze hele pandemie gaven we je al wat ideetjes om de verjaardag van jouw kind niet in mineur te laten voorbijgaan. Maar laten we zeggen dat zo'n brievenbus-bezoekje toch niet altijd zo aangenaam is als het buiten nog wat frisjes is. Hoe onze liefste kinders dan de allerleukste verjaardag kunnen vieren in semi-lockdown-tijden? Het is een vraagske dat héél vaak langskwam in ons clubke van slashparents. We lichten de beste ideeën er voor jou uit!

Verjaren in coronatijden, ondertussen zijn we het volledig jaar bijna rond en kennen we er allemaal iets van. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om je kind ervan te overtuigen dat een feestje zonder 15 jengelende kinderen in je huis, ook leuk kan zijn. Maar, als je aan de slag gaat met deze tips ben je in een mum van tijd de allerbeste ouder van de wereld (zijn we dat niet allemaal?)! Voortaan willen onze kinderen niets anders meer dan verjaardagsfeestjes in semi-lockdown. 

1. Verrassingspost 

Vraag enkele dagen of weken op voorhand aan vrienden, familie, buren,.. om een kaartje op te sturen naar de jarige. Verzamel deze allemaal en verras de jarige 's ochtends met een heuse zee van kaartjes. Je kind zal blinken van trots! Als ze al deze woorden lezen, hebben ze toch het gevoel dat ze hun verjaardag niet alleen aan het vieren zijn. Je kan ook aan de buren vragen om een wens of vlaggetjes voor het raam te hangen en deze gaan bewonderen tijdens een verfrissende wandeling. 

2. Speurtocht 

Steek zelf eens een speurtocht in elkaar! Verzin enkele eenvoudige opdrachten zoals: zing een lied, prik ballonnen kapot, maak een puzzel, ontcijfer een geheime boodschap, los raadsels op of maak een kunstwerk van Lego. Bij elke geslaagde opdracht krijgt je kind een telefoonnummer dat hij/zij mag (video)bellen. Dit kunnen vriendjes, familie,.. zijn die de volgende opdracht geven! Plezier gegarandeerd! 

3. Drive through 

Na al die mysteries en opdrachten is het tijd voor een rustigere taak. Speel zelf eens van McDonalds. Maak samen met de jarige cupcakes of frietjes. Voor de slashparents die hun keuken liever niet zien veranderen in oorlogsgebied: Je kan ook aparte gebakjes gaan kopen bij je lokale bakker! Haal enkele taartdozen of puntzakken in huis en laat familie op gereserveerde tijdsloten hun feestmaal ophalen in de drive trough via het raam, de garage,.. 

4. Homecinema 

Staat je kind ook al te popelen om terug naar de cinema te mogen? Maak dan gewoon van je living een echte home cinema! Ga voor de hele beleving en print enkele filmposters uit waarop je kind zélf de film kan kiezen. Zorg voor de juiste tickets, verduister de kamer en jullie zijn helemaal klaar voor de avond! Kussens op de grond, cola en popcorn in de aanslag en genieten!

5. Pyjama party 

Organiseer, om het helemaal af te maken, een echte pyjama party! Sleep de matrassen en dekens naar beneden en trek jullie leukste pyjama's aan. Na de film of de spelletjes kunnen jullie nog even napraten om dan allemaal samen in slaap te vallen. En heel maybe droomt de jarige al van zijn/haar volgende lockdownverjaardag. 

In dit artikel gebruiken we affiliatie links. Dat wilt zeggen dat als jij klikt op de link en een aankoop doet, dat wij daar een klein percentage van krijgen. Jij betaalt niet meer voor het product dan als je rechtstreeks naar de welbepaalde website gaat. Je helpt ons alleen bij het ondersteunen van Maison Slash. Waarvoor dank!