#lovethemtopieces en helemaal #tothemoonandback, maar zijn we niet allemaal wreed content dat die kinderen, na maanden van met z'n allen gezellig thuis zitten, voor een week (of 2) op een of ander kamp vertrekken? Even wat rust in huis en hoofd en een plotse vrijheid voor (shameless) things to do. De pubers van slashparent Elke zijn nog maar 't straat uit en de toeters en bellen worden al boven gehaald!

Het is zover. Mijn beide dochters vertrekken simultaan op kamp, elk in hun bubbel weliswaar, maar dat betekent dat er hier 9 dagen lang geen minderjarigen gaan rondlopen. En dat voelt toch een beetje als een feest. Ik lees de posts van snikkende mama’s die 7-jarigen met bange hartjes op kamp gaan afzetten. En ik kan enkel beamen, been there done that. Er was een tijd dat ook ik dood ging van onzekerheid en uitkeek naar het moment dat ze terug kon gaan afhalen omdat ik niet wist of 7 dikke truien gingen volstaan voor een kamp van 4 dagen.

Maar deze tijden liggen achter mij. De komende negen dagen worden hier toch een klein feestje met het volgende op het programma: 

Elke dag asperges

Alé, dat was het plan, maar ik vrees dat het seizoen gedaan is. Ze zouden dat chirokamp beter in juni organiseren, of het aspergeseizoen naar augustus verplaatsen. Maar elke dag aubergines is ook best ok. Aubergines eten zonder ronddraaiende puberogen, stomme commentaren over hoe vies een aubergine wel is. En niemand die roept dat het huis stinkt naar aubergines.

Op café

Onze bubbel is strategisch gekozen.  Niets leuker dan al om 5 uur in de namiddag op een terras te gaan zitten, als avondeten kaasjes en salamietjes naar binnen spelen, en u geen reet moeten aantrekken van kinders voor wie een avondmaal moet geprepareerd worden.

In de zetel

Omdat elke dag kaas en salami ook wat gaat vervelen, worden er de komende dagen ook zeker enkele uren in de zetel gespendeerd. Een zetel, helemaal voor mij alleen, met een bakske en Netflix  for me myself and I.  Even geen compromissen moeten sluiten tussen de echtgenoot en de puberdochters en uitkomen op een film met paarden. Eindelijk is het zover, ik neem in augustus een abonnement op Play enkel om Reese Witherspoon te zien schitteren in Big Little Lies II. Waarschijnlijk volstaat één avond, maar dat wordt dan ook een droomavond.

Geen rommel

Wat ik zeker niet mag vergeten, is elke dag even door mijn huis wandelen en me erover verbazen hoe schoon een proper mijn huis wel kan zijn. Op dag 1 komt Magdalena poetsen en vanaf dan is het tien dagen geen rondslingerende schoenen, truien of godbetert klokhuizen aantreffen. En als ik 's morgens de glazen in de vaatwas zet, zal er 's avonds geen nieuwe colonne glazen en borden  gevormd zijn op dat aanrecht. Neen, dat blijft leeg. 

Gene zever

O ja, mijn dochters zijn grappig en hebben humor, maar zo eens 9 dagen per jaar geen zever moeten aanhoren, is ook wel fijn. Geen stomme grapjes over mijn ontembare haardos, over mijn rode gezicht na het lopen of mijn parkeerkunsten. En vooral geen onnozele puber statements  genre: ‘E. zegt dat je van asperges kanker krijgt’, of: 'T. zegt dat een witte T-shirt niet past op een blauwe jeans'.

Horendol kan ik er van worden, van die E. en T.

Maar nu komen ze dus 9 dagen mijn huis niet binnen. 

Enkel rust en stilte.