Volgend jaar bestaat Lego Duplo 50 jaar! Yes baby, 50. Als in een halve eeuw. Jij speelde ermee. Wij speelden ermee. En het beste van al? Onze kinders spelen ermee!

Wist je dat het woord Duplo komt van het Latijn? Het betekent "tweemaal". Want de blokken zijn tweemaal zo groot als Lego, waardoor ze niet kunnen worden ingeslikt, maar bij het bouwen wel te combineren zijn met legoblokken. Slim slim.  Duploblokken zijn gemaakt voor peuters vanaf 18 maanden en bestaan dus binnenkort al 50 jaar!

Jooh! Pure nostalgie. Want zelf speelden we al heel graag met Duplo. Dus off course geven we die traditie met alle plezier door aan onze kinderen. Hetzelfde vroegen we aan jullie, de slashparents. Jij hebt geduploot, dus je kinderen duplo'en ook? XiXMR6JkRUwcqnEEIOR4rL5RvjHmuoS7goQvhKAd.png

Ik duplo, jij duploot? 

Marleen: Onze Ruben liet toen hij kleiner was, vooral zijn papa met de Duplo spelen. Elke avond moest er een nieuwe en andere brandweerkazerne gebouwd worden dan de avond ervoor, waarbij het niet altijd duidelijk was wie zich nu het meeste amuseerde.

Erwin: Ik ben altijd een bouwer geweest. Bouwen om dan onmiddellijk af te breken en weer op te bouwen. No time to waste. De Duplo en Lego microbe heb ik ook aan de kinderen doorgegeven. Ze zijn Duplo ondertussen ontgroeid en met wederzijdse instemming is alle Duplo in een grote doos naar de zolder verhuisd. Maar raad eens wat ik laatst op de zoldervloer vond: alle Duplo weer helemaal opgebouwd. De stiekemerds!

Elke: Mijn kinderen zijn mega harde Duplo fans. Hele werelden worden hier gebouwd en moeten dagen blijven bestaan. Dan wordt er weer wat bijgebouwd, altijd met een heel fantasiespel. Ik had als kind ook best veel Duplo en speelde daar op een gelijkaardige manier mee.

cryxbhFKe5tmeiccdX2Elme994WV6xq18OINUsAm.png

Jahaa, die trein!

Dora: Torens bouwen, love it. Treinsporen en treinsporen en treinsporen, liefst doorheen de hele living en dan allerlei constructies maken met wc-rollen en boeken om het "keispectaculair" te maken. Mijn dochter begon dan spontaan haar kinderboerderijtje en winkel (ook van Duplo) er rond te plaatsen, terwijl mijn zoon met die trein zo vlug mogelijk wilde weg 'zsjoeven'. 

Elisa: Vroeger zelf veel met Duplo gespeeld samen met mijn broer,  we hadden een serieuze verzameling! De kindjes zijn er hier ook zot van : torens maken en omduwen, een boerderij of kasteel bouwen die we nadien zeker niet mogen afbreken. De Duplo trein is hier ook een groot succes. Dan lopen de sporen doorheen het hele huis! d838A99pIvwrfGuEEAQNiGsEedcmIsGADhrsoGnC.png4XyYE5Qy5AIG3iOQSOa7oTrTGDAz4pH4nF6JBgGw.png

Out of the box (haha, ebdem?)

Lies: Ik speelde tot mijn zesde leerjaar met Duplo en met mijn Duplo spelen zij ondertussen ook,  al hebben ze wel al een uitgebreide versie ervan. Zowel ik als mijn kinders bouwden ook echt, maar zelden alleen maar torens. Tot nu toe zijn de drie oudsten alvast fan.

Valeska:  Als we iets nieuws kregen, bouwden we één keer het plannetje na, maar daarna kwam alles in 1 bak terecht waaruit we dan visten voor eigen creaties. Alles mocht en alles kon. Mijn broer was ook een krak in vanalles niet-Lego toe te voegen. Zo spande hij bijvoorbeeld wollen draden tussen blokken of zorgde hij voor licht in zijn huis. Mijn eigen kindjes (net 4 en bijna 6) hebben zich al wat uitgeleefd met Duplo (en mama dus ook). Onze dochter gaat meestal voor een kasteel, boerderij of huis waar ze feestjes houdt, terwijl de zoon gek is van zijn Duplo-voertuigen en overal naartoe rijdt. Ik probeer hen alleszins te motiveren de plannetjes overboord te gooien en gewoon hun creativiteit te laten botvieren. Want dat is volgens mij echt de kracht van Duplo en Lego.

JLQOm4Ba1nDegjgQK38mSm4tdqpsf6WQQhfU2qx6.jpeg
Dit artikel kwam er in samenwerking met Lego Duplo.  We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.