Valentijn is overbodig, klef en stom. Waarom een feestdag rond het koppeltjesleven vieren als elk duo al zijn eigen eerste kus-, poep- of gezamelijke trouwdag-datum heeft? Nope, ik vier dit jaar voor het eerst Galentine's Day, een samentrekking van Valentijn en Girls, maw een liefdesfeest rond meisjesvriendschap!

Mijn 11-jarige zoon draaide onlangs al stevig met zijn ogen toen ik enthousiast het lied van Merol meezong: "Lekker Met De Meiden". Nu al is het hem duidelijk dat vriendschapsbanden tussen vrouwen iets bijzonder is (en dus bijgevolg klef en onbegrijpelijk voor het mannelijke deel van de bevolking). Want oprecht? Zonder mijn girls zou ik mijn chaotishe slashleven nooit redden. 

Galentines day  is de bom!

Ik voorspel een geweldige toekomst voor de tot nieuw gebombardeerde feestdag Galentine's Day. Het gebeuren is al even een ding in Amerika, waar jaarlijks op 13 februari massaal Girls bioscoopavonden of BFF brunches worden georganiseerd. Het concept zag het licht in 2010 tijdens één of andere tv-serie en werd door de kijkers intussen massaal opgepikt.

Yes, baby, ladies love to celebrate ladies en precies dàt ben ik aanstaande donderdagavond van plan. Ik nodigde enkele vriendinnen uit voor een gezellig kletsdineetje, want dàt kunnen we als de besten. Ik vind Galentine's Day voor mezelf nù al de ontdekking van 2020!!

Ladies celebrate ladies

Want vrouwen onder elkaar, dat is iets magisch. Onze mannelijke partners hebben geen benul van hoeveel wij vrouwen van elkaar weten, en wat we delen (en dat houden we best zo). Elke ochtend hang ik tijdens het filerijden met wel minstens één vriendinexemplaar aan de lijn. We doorlopen onze successen, indien nodig huilen we een potje samen of voorzien elkaar van gouden raad. Ik zeg: mijn vriendinnen zijn mijn steunpilaren in een moerassig doolhof. 

Sorry voor het mogelijk seksisme dat volgt, maar enkel vrouwen begrijpen vrouwen, en enkel moeders begrijpen moeders. Niet voor niets is de hashtag #momsunited vaak een trending ding. Het spreekwoordelijke ballen in de lucht houden, of de onmogelijke spreidstand tussen het ouderschap en werk betekent voor moeders helaas nog steeds iets anders dan voor vaders. 

En tijdens die zeventigduizend mini-inzinkingen per jaar zijn mijn vriendinnen zonder uitzondering binnen handbereik. Soms stort ik in, soms stort iemand anders in, en dat is helemaal ok. Want allemaal samen vormen wij vrouwenvrienden een geweldig vangnet voor elkaar. En dat is volgens mij een bijzonder jaarlijks feestmomentje waard! Happy Galentine's Day, meiden!