Het gebeurt wel vaker in een groep ouders. Plots begint het ventileren over de combinatie werk en gezin (daar zijn al boeken over verschenen). Maar nog te weinig hebben we het over het hebben van een gezin en het daarbij horende gebrek aan seks. Enkel in intieme kring blijkt het geen taboe meer. Het is tijdens zo’n moment dat iemand mij het begrip 'samsonseks' leerde. 

Ik was meteen helemaal mee. Want seks hoort nu eenmaal spontaan te gebeuren. Maar als ouder blijkt dat soms moeilijker dan verwacht. En vooral, echt vooral: je bent in huis NOOIT alleen. NOOIT. Menig ouder hoor je klagen over dat we nog niet eens rustig naar de wc kunnen, laat staan dat we rustig kunnen vogelen met onze wederhelften. Nog een veel gehoorde klaagzang: die basterds blijven steeds later wakker, en ‘s ochtends weet je helaas nooit wanneer je ze jouw kamer zullen binnenvliegen. (Hadden we maar een slot op de deur voorzien, damn!)  

leve de samsonseks

Hoe langer je al kinderen in huis hebt, hoe beter we getraind zijn om sneller onze business te finishen. Echter hét sleutelmoment waar veel ouders zich aan vastklampen (of vanaf nu verplicht moeten) blijft toch wanneer de kinderen ‘s ochtends voor tv zitten. Vandaar. Leve de samsonseks. 

'samsonseks' (de; mhet geslachtsleven; erotiek; seksuele betrekkingen terwijl kroost/nageslacht afgeleid wordt door televisie/beeldbuis. 

Want wie ontkent dat het wat stroever loopt sinds er kinderen rondlopen, liegt gewoon. Er zijn er die op afspraak seks hebben, er zijn er dus die deuren hebben met sleutels (of hun voeten gebruiken als blokkade), er zijn er die grootouders hebben met een groot hart, er zijn er die af en toe een privé-sauna afhuren. Maar allemaal lopen we tegen hetzelfde probleem aan.

Hete seks hebben blijft de sleutel

Uit een onderzoek van de Universiteit van Antwerpen blijkt trouwens dat "uit elkaar groeien" veruit de belangrijkste reden voor scheidingen is bij dertigers, ver voor ontrouw.  Een derde van de gescheiden dertigers zou aangeven dat vervreemding voor hen de doorslag gaf om uit elkaar te gaan.

We hebben het allemaal ook zo belachelijk druk, en sociale media maken het makkelijk en verleidelijk om iemand anders te ontmoeten. Hete seks hebben blijft dus de sleutel tot een goeie relatie. Dat is soms moeilijk tussen job, vrienden, hobby’s, verbouwingen en kinderen door.

Televisie is hét mirakel-ingrediënt

Wie seks wil hebben met eigen man of vrouw moet creatief zijn. Televisie is hiervoor hét mirakel-ingrediënt. We doen het allemaal, de tv in kinderhypnose-modus en hup, extra minuten gestolen om te vozen met je man of vrouw. Het ding heeft vanaf nu dus officieel een naam: S-A-M-S-O-N-S-E-K-S. 'samsonseks' (de; mhet geslachtsleven; erotiek; seksuele betrekkingen terwijl kroost/nageslacht afgeleid wordt door televisie/beeldbuis. Omdat het woord de lading helemaal dekt, willen wij pleiten om samsonseks om te dopen tot woord van het jaar. Help ons Van Dale te overtuigen!! Wordt vervolgd...