Het klonk als de meest eenvoudige opdracht die we ooit aan een klant pitchten. We zouden mensen naar Rock Werchter sturen. Babysittersapp Bsit betaalde de tickets en zorgde voor de oppas, onze influencers mochten pintjes drinken en dansen op tot ze erbij neervielen. Maar we kregen het ene na het andere deksel op de neus. Meest gehoorde antwoord? Ik wil mijn kinderen niet bij een onbekende laten. 

Hoe zouden we het fiksen zonder dat legertje babysits?


We begrepen er niets van. Zonder babysits zou dit hele "mama-gaat-ondernemen"-plan compleet in duigen vallen. Grootouders gaan vaak nog werken, speelpleinwerkingen stoppen om 16u30, kampjes kosten soms een arm en een been. Hoe zouden we het anders gefikst krijgen zonder dat legertje jonge babysits die niet liever willen dan knutselen en cupcakes bakken? We weten toch allemaal hoe (ongelooflijk) lang die zomer duurt? 

Het is maandagmiddag en Rock Werchter is nu al één van mijn betere zomerherinneringen geworden. Ik geniet na mijn lunch nog even van de zon en zie en hoor een mama facetimen met het thuisfront. Haar kinderen zijn duidelijk bij haar mama. Ze vraagt lief of ze flink gegeten hebben en goed geslapen en herinnert hen eraan om zwembandjes aan te doen later vandaag. Op het einde van het gesprek komt haar mama nog even terug en geeft ze nog wat last-minute instructies. "Rond vier uur mogen ze nog wat fruit hé!" 

IMG_9285.JPG


"We hebben een proef-challenge gedaan met Charly en er zat koude puree bij!" 


IMG_5923.JPG


Ik kan er mij niet zoveel bij voorstellen. Mijn mama woont in Los Angeles, de andere oma werkt voltijds. Ik heb altijd vertrouwd op babysits. Sommige babysits hebben zo'n indruk achtergelaten dat mijn kinderen er maanden, zelfs jaren later nog over spreken. "Deborah heeft met ketchup lachgezichtjes gemaakt op onze croque monsieurs!" "We hebben een proef-challenge gedaan met Charly en er zat koude puree bij!"


Van waar komt dat wantrouwen?

Dat wantrouwen tegenover iemand die je niet kent, maar die wel maar al te graag op je kinderen komt passen voor zakcentje meer. Waar komt dat vandaan? Is het omdat je zelf niet de meest betrouwbare was toen je 19 was? Is het een beetje zoals met liften, waarbij lifters het vaakst worden meegenomen door mensen die zelf nog gelift hebben? Denk je dat niemand jouw kinderen aankan behalve jij, je partner, je broer, je zus, je mama, je schoonmama, de juf, de animatoren op kamp en je beste vriendin? 

Of is het misschien gewoon omdat je het nog niet probeerde? Omdat het een klein beetje buiten je comfort zone ligt? Omdat er nog nooit een kind boos werd op jou omdat je niet even cool bent als de oppas?  

Vertel het ons! Ondertussen genieten wij nog wat na, want deze moeders zijn compleet los gegaan tijdens een memorabele editie van Rock Werchter! Merci, Bsit!! 

b255d20c-fdd3-4298-963c-f967b8434d08.jpg

Bsit is een mobiele app die ouders helpt babysitters te vinden, in hun buurt en aangeraden door hun vrienden. De app laat ouders ook toe hun babysittings te beheren.  Bsit is actief in België, Frankrijk, Luxembourg en Nederland. De jonge Belgische app werd eind 2015 opgestart en heeft reeds meer dan 250.000 gebruikers samengebracht.

Maison Slash doet PR voor Bsit. Is jouw bedrijf of merk ook geinteresseerd in een samenwerking? Stuur gewoon een mailtje naar alloallo@maisonslash.be