"Gij zot! 100 km fietsen mét je kinderen?!" Dat was onze reactie toen Maarten vertelde over zijn plan. Het idee staat in het boek "101 activiteiten om samen te doen" en komt uit het hoofd van de 4 organiserende vaders van WonderWeekend. Jep, klopt, dat geweldig  #parentfriendly festival in de plantentuin van Meise. "Awel, test het dan maar." En toen ging Maarten dus fietsen. 100 kilometer lang mét kinderen. 

Maison Slash loooves  WonderWeekend, het #parentfriendly gezinsfestival in de Plantentuin Meise. Blijkbaar hadden de 4 organiserende vaders nog wat tijd over en lanceren ze op WonderWeekend (midden augustus!!!) hun gelijknamige boek, met daarin ‘101 activiteiten om samen te doen’. Wij mochten dat wonderlijke boek als eerste inkijken en vroegen in één moeite of ze 1 van die 101 activiteiten ook zélf wouden uittesten. Ah ja. 

MAARTEN

 Zelf naar zee fietsen!

Weekendplan #13: 100 kilometer fietsen! Of liever, de XL versie: zelf naar zee fietsen! Want ons gezin met drie kinderen woont in het Leuvense, waardoor we meer dan 100 kilometer moeten afleggen om de zee te zien. Onze drie dappere dochters zijn 11 en 2 x 7, dus zelfs met de optelsom van de leeftijden geraken we er niet!

6ajoot2UtQgKTekH2UXtu2dxKAMpujxSsLktjdqw.png

Met de hulp van Google Maps en een overzicht van de LF routes - het fiets-equivalent van de bekendere GR wandelroutes - stippelen we een reisweg uit van Leuven naar Oostende die vooral langs waterwegen loopt. Dat heeft vele voordelen: op de jaagpaden langs kanalen en rivieren rijden zelden auto’s, het is er groener, koeler en rustiger, en… langs water fietsen in Vlaanderen is nooit bergop.

We gaan ervoor: 160 km in de benen

Maar langs kronkelende rivieren fietsen is ook nooit de kortste weg. In totaal wordt het een tocht van meer dan 160 kilometer. Voor onze oudste geen probleem, die zou liefst van al dag en nacht op haar fiets zitten. Maar voor de tweeling van zeven zien wij (en zij zelf) dat toch niet zitten. Gelukkig vinden we de perfecte oplossing: we kunnen voor een prikje twee aanhangfietsen huren. Deze fietsen zijn comfortabel genoeg voor een lange trip, maar vooral: de kinderen kunnen meetrappen. En dat zal geen overbodige luxe blijken...

NJkrtV1QyRqBLC7di4nyyc8Ibsgfe0PwykJs6AQ4.png

Drie dagen onderweg 

Het is het lange Paasweekend dus we kunnen de afstand op drie dagen afleggen. We rijden langs de vaart naar Mechelen tot aan het “Zennegat” en volgen daar heel even de Dijle, dan de Nete en meteen de Rupel - tot aan de Schelde. Onze fietskaravaan oogst overal bewondering, dat helpt voor de beentjes die het toch wel moeilijk beginnen krijgen.

 Slapen doen we de eerste nacht in een superleuke B&B in Dendermonde. Vanaf daar volgen we de kronkelende Schelde stroomopwaarts tot in Gent, waar we uitgenodigd zijn voor de lunch bij de uitgeefster van het WonderWeekend boek!

We blijven net iets te lang plakken waardoor het nog een stevige inspanning wordt om voor het donker bij onze tweede slaapplaats te geraken. We wroeten als echte flandriens met de wind op kop en 2 slapers in de aanhangfietsen langs het kanaal Gent-Brugge tot aan de logeer-boerderij in Oostkamp, waar we nog beter slapen dan de eerste nacht.

Ik zie de zee!!!

 De derde dag voelen we het aan de benen, maar gelukkig is het dan maar een goeie 20 kilometer meer. Als de kinderen eindelijk luidkeels “ik zie de zee!” roepen, klinkt dat heel anders dan na het gebruikelijke veel te lang aanschuiven op de E40 - dat kunnen we je verzekeren. Een aanrader!

Over WonderWeekend - het weekend en het boek

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus kan je tijdens WonderWeekend met het hele gezin opnieuw een onvergetelijke tijd beleven in Plantentuin Meise. Tijdens WonderWeekend wordt het gelijknamige boek gelanceerd, met daarin ‘101 activiteiten om samen te doen’. Info en tickets vind je op www.wonderweekend.be.

Hoe Maison Slash WonderWeekend beleefde in 2017 lees je hier!

kyHeV5OfdFUrxbZ1Pzl2T6XY1FJGHFBAxYej2ogh.png