Het is wel wat geweest hé, de voorbije weken. En veel scholen zijn nog steeds maar mondjesmaat open, dus ‘t is voor de meeste ouders nog steeds super heavy, die corona. Gelukkig zijn er partners zoals Partena Ziekenfonds die er zijn voor jou als je #schijfruimtevol is. Dat is kei belangrijk om je mentale veerkracht even te testen als het huilen je nader stond dan het lachen de afgelopen weken. En je bent zeker niet alleen! Al heeft de oproep om jullie meest gênante momenten tijdens de lockdown te delen ons toch doen schateren. Merci daarvoor, soms effe lachen met de lockdown, het kan maar deugd doen. Enjoy!
De corona-politie 
Ook last gehad van doodeerlijke kinderen de afgelopen weken? Dan doe je je best om als ouder de regels uit te leggen aan je kids, gaan ze super gênant brullen in het openbaar als ze een overtreding zien. Zoals bij Charis. Die fietst niet meer graag met haar dochter achterop: “Mijn dochter zat tijdens een fietstochtje de hele tijd te roepen als ze iemand iets zag doen wat volgens haar niet mocht: iemand die op een bankje zat te rusten of een oma met haar kleinkinderen. En hoe meer ik probeerde het stilletjes te negeren, hoe luider ze ging roepen: ‘Maar kijk dan toch, mama, zo stout van die mevrouw!” 

Of wat te denken van de vierjarige dochter van Eline? Toen die op straat een klasgenootje tegenkwam dat lief ‘hallo’ zei, kreeg hij het volgende naar z’n hoofd geslingerd: ‘Maar ik wil JOU helemaal niet zien, ik wil Juliette zien!’ 

Lol tijdens videocalls! 

Er zijn een paar woorden die kans maken op de nominatie ‘woord van het jaar 2020’. Videobellen is er daar wellicht eentje van - al vind ik persoonlijk ‘oprit-aperitieven’ leuker. Maar we wijken af, die eeuwige videocalls dus. Toch een grote bron van stress de afgelopen maanden! En gelukkig ook van een aantal hilarische scènes.  


Helena, de vierjarige dochter van Nathalie, kroop tijdens een call met de baas op haar schoot en verkondigde lekker luid: ‘Dag opa!’  

De zoon van Magali hoorde dat het in ‘t frans te doen was en kwam door de headset brullen: ‘Bonjour croque monsieur!’.  

De vierjarige dochter van Valerie vond het nodig een belangrijke klant terecht te wijzen, toen die ‘shit’ zei in een meeting. 

Of Joke, die was bezig met een evaluatiegesprek, toen de persoon aan de andere kant van het scherm plots zei: ‘Jouw dochter staat al vijf minuten achter jou en geeft je ezelsoren met haar vingers…’ Dat is dan om je boodschap wat duidelijker over te brengen zeker?  

Ook Nele heeft een straf verhaal voor in de boekskes van de quarantaine. Ze was online les aan ‘t geven toen de dochter van drie kwam verkondigen dat ze papa had buitengesloten. Nele besloot het even te negeren, tot twee minuten later diezelfde papa op het dak verscheen en via het raam om hulp kwam vragen. 

En nog eentje om het af te leren: Joline had een belangrijk telefoongesprek toen haar driejarige plots brullend de kamer binnenkwam: ‘Wanneer gaan we aperitieven?’ Het was 10.00 uur ‘s ochtends... 


Soms in het gewoon je eigen schuld! 

En voor zij die dachten helemaal veilig te zijn eens de kids aan ‘t studeren zijn? Hou dan ‘t verhaal van Carolien maar in je achterhoofd voor een volgende lockdown binnen twintig jaar of zo. Ga nooit in karige slaaptenue de kamer van je dochter binnen om nog even slaapwel te zeggen. Want ja, de kans is groot dat je dan wordt aangestaard door een scherm vol onbekende studenten. 

Het hoeft trouwens niet altijd met je kinderen te zijn. Soms zijn gênante momenten volledig en alleen je eigen schuld. Zoals die keer dat je een noise cancelling telefoon had besteld om toch op één of andere manier wat rust te creëren. Als je dat ding dan net aan het testen bent terwijl je telefoon krijgt van een klant. Wel, laat het me zo samenvatten: da’s ni plezant en vrij genant! 


Test je stress! 

Het ziet er dus naar uit dat we toch wat te vertellen hebben tegen elkaar in die bubbels binnenkort. Gelukkig, want dat zijn dan al twee dingen die goed zijn tegen de stress: sociaal contact en humor.  Maar hé, laat ons er vooral niet flauw over doen: het was voor velen onder ons de hel de afgelopen maanden! Dus durf daar vooral over praten en vraag om hulp als het nodig is. Een mooi begin is de test van Partena Ziekenfonds invullen. Om even te meten hoe het nu eigenlijk met je schijfruimte zit. Want vol is vol! 

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Partena Ziekenfonds. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.