Met kinderen in huis worden er zo ongeveer om de twee seconden nieuwe herinneringen opgebouwd. En krijg je ladingen souvenirs te verwerken onder de vorm van knutselwerkjes, tekeningen of simpelweg foto's. Wist je dat je ook op een originele manier die kinderkunst kan gebruiken en bewaren? 

Wat doe je met de lading liefde vermomd in kindertekeningen? Hoe bewaar je mooie herinneringen? Er zijn -tig manieren te bedenken en te vernoemen. Deze drie vonden wij ultra-origineel en minstens het vermelden waard. Dit is kinderkunst voor elke dag!

Een kunstwerk van gebrabbel

14138858_1426234470720895_4287623228845684465_o

De eerste brabbels en frazels van je baby, dat is om van te smelten. Maar hoe koester je dit moment? Hoe kan je zoiets vastleggen? Een filmpje is  -uiteraard- de eerste oplossing. Al is het niet bijster origineel, en hoe vaak kijk je ernaar terug?

Bij de firma artsy voiceprints hebben ze een creatieve piste gevonden. Ze maken van een geluidsopname een kunstwerk! Stuur je geluidsopname op naar hen, en zij maken een bedrukt kunstwerk met de specifieke geluidsgolven. (Niet alleen voor babybrabbels trouwens, evengoed van je favoriete song, of van je partner die 'I luuuuuuvvv you' voor je zingt, of wat je maar wilt).

De kindertekening altijd bij jou

Casetify-Smartphone-Case Foto credits: Casetify
Zoals gezegd: wat doe je met die stapels en stapels van kindertekeningen die dagelijks worden aangevuld? Kies er de mooiste uit, en laat hem bedrukken op het voorwerp dat jij altijd bij je hebt. Right. Je telefoon. Een bedrijf zoals het Gentse Case Company drukt een afbeelding af van wat je maar wilt op je gsm-hoesje.  Zo heb je je kleine Picasso altijd dicht bij je!

Een knuffel helemaal zelf ontworpen

19429882_1713667268673921_5997117036899352261_n

Heerlijk hoe kinderen helemaal opgaan in hun eigen parallelle fantasiewereld waarin ze vaak hun eigen personages creëren. Van je hoofd op papier is al een eerste stap. Maar stel dat je het nòg tastbaarder kan maken en er effectief een knuffelbeer (of als het een slechterik is een voodoo-beer als je wilt) van kan maken! Dit is een topcadeau. Niet goedkoop, maar wel forever.
(Niet gezeverd - je kan niet alleen van tekeningen, maar van élke foto een knuffel maken. Dus ook van je baas, familielid of van jezelf. hahahah.)

Check het bedrijf Budsies.com.