Je kent het wel. Een uitpuilende kledingkast. T-shirts die je al 10 jaar niet meer gedragen hebt, een skinny jeans waar je nog in kon voor je zwanger werd, een trui vol gaten die weggemoffeld is achter je andere truien, ... Herkenbaar? We zouden Maison Slash niet zijn, als we geen slasherige oplossing hadden dergelijke akkefietjes! 5 stappen om die kleerkast van jou op dieet te zetten. En wij delen deze heel graag met jullie!

Stap 1: choose wisely

via GIPHY

Haast je niet om schoon schip te maken in je closet. Doe het op je gemakje, zet een goeie schijf op en doe het stuk per stuk. Een jurk die je al even (meer dan een jaar) niet meer om het lijf had, haal je maar beter uit je kast. Is die broek 'gekrompen'? Is appelblauw zeegroen je kleur niet meer? Zit er een opzichtige vlek op dat lievelingsblousje die je er niet meer uit krijgt? Ditchen, die handel!!! Voor al de rest dat er dan nog hangt: pas, denk, beslis, maar wees wel hard! Moet je langer dan 3 seconden denken of je er wel nog mee de straat op wil? Doe het weg. Perfecte activiteit voor tijdens het middagslaapje van de kleine!

Stap 2: smijt het buiten

Geef alles wat je niet meer draagt een nieuwe thuis. Je kan je kleding die nog in goede staat is doneren aan een organisatie of je kan ze doorspelen naar je vriendinnen, zussen, ... Je kan ze ook proberen te verkopen op apps zoals Vinted. Of je kan ook gewoon gezellig een plekje reserveren op een marktje (vanaf het moment dat rommelmarkten weer mogen, natuurlijk!) en daar je kledij verkopen! Hoe dan ook, weg weg weg! En ook snel snel snel, anders bestaat de kans dat je het toch weer uit de doos gaat halen. 


Stap 3: alle kleuren van de regenboog

Rangschik al je kleren volgens kleur. Lijkt stom, maar is zeer effectief! Wanneer je je favoriete neutrale broek wil aandoen, kan je meteen door naar het kleurrijke gedeelte van je kast om je outfit wat pit te geven!

Stap 4: alles op een rijtje

via GIPHY

Rangschik al je kleren ook volgens categorie. Dit wil zeggen: topjes bij topjes, kleedjes bij kleedjes, broeken bij broeken, ... Hierdoor verspil je geen tijd meer wanneer je op zoek bent naar dat ene toffe rokje, en je je hele kledingkast overhoop moet halen om het uiteindelijk tussen je bikini's terug te vinden!

Stap 5

Tada! Je hebt een prachtige en slanke kast, met geweldige kleren die jou stuk voor stuk ook geweldig staan. De allerlaatste stap is om vanaf nu bewust te shoppen. Denk na vooraleer je koopt. Gaat dit hemdje passen met de broeken die je al hebt in je kast? Lijkt het funky en cool in de winkel, maar misschien een beetje over the top in je kast, naast al je andere kleren? Stof om over na te denken, lijkt mij! Maar euhm, shoppen is nog steeds geen exacte wetenschap, dus laat het vooral ook nog fun blijven!