Elke maand gaan we op zoek naar familiehuizen waar ouders en kinderen hun creativiteit kwijt kunnen. Hoe richten gezinnen hun huis zo origineel in dat het met hun gezin kan meegroeien? Welke schatten verstoppen er zich achter hun voordeur?  En welke inspiratie kan jij als slashparent halen uit dit familiehuis voor je eigen huis? Deze maand nemen we een kijkje achter de Antwerpse voordeur van slashparents Dominique en Dieter en hun vier kinderen.

Onder de kerstboom is het leeg want de pakskes zijn allemaal al uitgepakt wanneer ik ga binnengluren in het gezellige herenhuis van Dominique (38) en haar man Dieter (44) en bots op een pakske gezellige koters in de zetel. Het koppel creëerde op korte (!) tijd met veel passie een warme en liefdevolle thuis voor deze vier schatten van kinderen: Juline (10), Louis (8), Marie (4) en Renée (1,5).

"Toen ik zwanger was van Renée was ons huis echt te klein geworden. Ik begon als een zot wijf te zoeken naar grotere huizen in het Antwerpse en botste toevallig op dit pareltje. Wow, gelegen in een zalige buurt waardoor we met de bakfiets naar school zouden kunnen, zalig toch? We waren meteen smoorverliefd op dit herenhuis met heel veel authentieke elementen. Ok, er moest nog heel wat werk verzet worden zoals het plaatsen van nieuwe elektriciteit, chauffages, ramen én het maken van enkele nieuwe indeling, maar...het huis had wel (bijna) alles wat we zochten. We besloten ervoor te gaan, hard te werken en zie ons hier nu zitten één jaar later," vertelt Dominique. 


Minimalistisch met warme tinten

"Een huis moet vooral warmte en rust uitstralen," vindt Dominique. "Ik houd echt van een opgeruimd huis. Ik kan het gelukkig al meer loslaten dan vroeger want met vier kinderen is dat niet altijd gemakkelijk, maar als ik 's avonds in mijn zetel kruip (als ik er überhaupt in geraak!) dan moet mijn omgeving rust en eenvoud uitstralen. Ik hou van inrichten en doe niets liever dan dat. Ik steel met mijn ogen in interieur magazines maar ook op Pinterest en Instagram. Alles moet passen bij het huis. Wanneer ik iets leuks toevoeg aan de woning, dan mag dit geen afbreuk doen aan de stijl van de woning. Een echte stijl heb ik niet. Noem het minimalistisch met warme tinten. Als het maar eenvoud én gezelligheid uitstraalt, dan ben ik een gelukkige vrouw."

Tegen de verbouwingswerken keken deze slashparents niet op. Ze hebben vooral veel werken 'laten' doen omdat het koppel zelf niet zo handig is. "Wat we wel zelf konden, deden we uiteraard zelf. Zoals schilderen en behangen", voegt Dominique toe. "Zo ben ik enorm trots op onze slaapkamer die ik niet zo lang geleden helemaal in het nieuw zette. Het resultaat vind ik echt geslaagd. Ook het slaapkamertje van Renée vind ik echt top!"


Kinderen boven

De kinderen hebben alle ruimte in het huis. Elk kind heeft zijn/haar eigen kamer én ze hebben er nog een grote speelkamer bovenop. In de woonkamer is er een leuk speelhoekje voor de allerkleinsten. En de lange tafel in de keuken waar het licht overvloedig naar binnen valt, is dé verzamelplek van het gezin. Eten, huiswerk maken, schermen...dit is het kloppend hart  van de familie. "Ik probeer mijn kinderen soms zelfs al te betrekken bij de inrichting van hun kamers. Zo stelde ik samen met Juline een mooie kader samen van Ixxi. We gingen samen aan de slag met haar favoriete foto's en creëerden een echte eye-catcher aan de muur van haar slaapkamer."

Lijstjestijd

  • Zonder Pinterest zou ze niet kunnen leven. Van lampen, manden, zetels, vazen, kussens...alle laatste nieuwe trends spot Dominique. Laat je inspireren en check vooral één van haar vele Pinterestborden.

  • VT wonen en Eigen huis & interieur zijn haar favoriete woonmagazines en haar blijmakertjes elke maand opnieuw.

  • Bij Huis 5 in Diest vindt Dominique heel wat leuke woonaccessoires. Haar mooie lange keukentafel vond ze ook in deze unieke woonwinkel.

  • De Deense woonketen Søstrene Grene is dé ontdekking van de eeuw volgens Dominique. Scandinavisch en vergelijkbaar met Ikea maar net dat ietsje anders en veel kleinere winkeltjes. Heerlijk Hygge!

  • Eén van de favoriete webshops voor woonspullen is Rewind.Design.

  • Het huis is een mooie mix van tweedehands en nieuw. Heel veel stukken komen van de bomma of Dominique vindt ze op tweedehandsmarktjes in Antwerpen zoals de Vrijdagmarkt of Brocantwerpen.