Voortaan gaan we in deze rubriek elke maand op zoek naar familiehuizen waar ouders en kinderen hun creativiteit kwijt kunnen. Hoe richten gezinnen hun huis zo origineel in dat het met hun gezin kan meegroeien? Welke schatten verstoppen er zich achter hun voordeur?  En welke inspiratie kan jij als slashparent halen uit dit familiehuis voor je eigen huis? Deze maand nemen we een kijkje achter de voordeur van slashparents Klara De Wilde (34) en Wim Meus (42).
Samen zijn ze trotse ouders van Eddie (4) en Mon (18 maanden). 

Klara werkt halftijds als kleuterleidster in Leuven en ook Wim is is een gedreven leerkracht in het lager onderwijs. Dat dit geweldig sympathieke koppel nog veel meer gemeen heeft dan enkel hun job, zie je meteen aan de inrichting van hun meer dan geweldig gezellige huis in hartje Leuven. Heel gewoon aan de buitenkant maar eens je achter hun voordeur gaat piepen, merk je dat ze allebei veel oog hebben voor hun interieur.
Qoy3InvWQIg7qGYdByDhxwUKzs7jss3bhhy5mOu7.jpeg

Smoorverliefd oP HAAR MAN EN HAAR HUIS

Het was dus niet alleen voor de liefde dat de Limburgse Klara naar Leuven verhuisde want in 2013 werd ze ook smoorverliefd op deze gezellige woning inclusief de gezellige buitenkamer. Wat hen overstag deed gaan waren de originele cementtegels in de gang, keuken en woonkamer, de oude deuren, de sierlijsten en last but not least: het oude schrijnwerkersatelier in de tuin waar ze een leuke buitenkamer van maakten vol rotan meubels en planten. Dit huis is voor het koppel dé ideale basis om een oud interieur te combineren met nieuwe elementen. En dat durven ze al eens veranderen.

"Wij bezoeken regelmatig kringloopwinkels en rommelmarkten," vertelt Klara. "Het is wat we het allerliefste doen als familieuitstapje. Ik kan zo blij worden wanneer ik een goedkopere versie vind van een duur designerstuk, rotan meubeltjes op de kop tik of met vintage speelgoed voor onze jongens thuiskom. Het is ondertussen traditie dat wij tijdens een weekendje weg altijd de plaatselijke kringloopwinkel of rommelmarkten afschuimen."

Verzamelingen à volonté

Die vele bezoekjes zorgen voor een huis vol kringloopgeluk. Zo houden Klara en Wim allebei van muziek wat meteen opvalt aan de grote cd-collectie die als wanddecoratie door het huis loopt. Boven staat er ook een heuse platencollectie, oude fototoestellen en leuk vintage speelgoed. "Ik vind het zo fijn om dit te combineren met nieuwe elementen. Verse bloemen, planten of leuke hoekjes met designerstukken die ik ergens kon scoren."

csCGZDvt15e0Zoqzd617Ny4A92CpT48Yder0WhZF.jpeg

Speels interieur

Wie binnenwandelt in dit leuke huis, voelt er zich meteen thuis. Misschien komt het door de geur van de verse koffie, de gezellige keuken met kleurrijke elementen of de woonkamer met vrolijke kussens, schapenvelletjes en vintage meubels. Klara en Wim hebben duidelijk oog voor interieur en maakten van dit familiehuis een echte pareltje waar zoontjes Eddie & Mon met plezier zullen opgroeien. "Ook de buurt maakt van dit huis een echte meerwaarde. Wij kunnen alles met de fiets doen, wonen op wandelafstand van de crèche en school en een winkel is nooit veraf," aldus Wim.

Lang en gelukkig...

Net voor de zomer stapten Klara en Wim in het huwelijksbootje. Het huis ademt nog de trouwsfeer want Klara was de styliste van haar eigen huwelijk en dat resulteert in een heuse verzameling rotan meubels, oude tapijten, omaservies, prachtige gedroogde bloemen, vaasjes, oude fruitbakken, vintage stoelen...noem maar op. Klara: "Ik heb door onze trouw ontdekt dat ik misschien wel een verborgen talent heb (lacht). Moet ik misschien eens beginnen dromen van een origineel trouw styling bureau?" Je weet dus wat je te doen staat mocht je binnenkort van plan zijn om te trouwen. Creatieve duizendpoot Klara helpt je met plezier.

WONEN IN DE STIJL VAN KLARA & WIM?

HUN SHOPTIPS:

  • PLEKshop in de Mechelsestraat in Leuven: in dit leuke interieurwinkeltje vol leuke woonmerken zoals Fest, HK Living en Studio Henk vonden we al tal van leuke spullen voor ons huis. Bovendien heeft het winkeltje ook een koffietoog met koffiemachine en ondertussen strooien ze er graag met interieurtips. Aanradertje! 
  • Nog zo'n leuke plek in Leuven is Koffie en Staal.Het is niet alleen een koffiebar maar ze werken er ook met staal en hout en je kan er meubels laten ontwerpen. Heel origineel!
  • Een winkel waar we heel graag inspiratie gaan opdoen is de Sissy Boy. In België vind je er verschillende onder andere in Gent en Brugge.
  • Onze favoriete rommelmarkt is de 'Brocante de Pécrot' net over de grens, hier gaan we elk jaar naartoe en we komen gegarandeerd naar huis met schatten. 
  • En onze toptip? Ga tijdens een dagje Eindhoven op ontdekking in de dynamische wijk Strijp-S. De oude Philipsfabrieken van de stad zijn tegenwoordig een bruisende plek waar opkomende ondernemers, gezellige eetgelegenheden en nog veel meer leuke interieurwinkeltjes wachten om ontdekt te worden. 

TWVQLVD6VofN8WKdo8fdrZR67qX6MjiQlchyBR6b.jpegcMrMT3DymL5Qmpz6UA5Dlz93dP9MUmlS8HkKgWRx.jpeg

MfU53B0jderJ0bDTPpwN2iZZYPYXg7GKoJdp82sq.jpeg839kstDpvYykOVZLQSWLkfniWwKq2kXUQKh5Rzoc.jpeg

SgpNjfJgJ6pZZEZ4KvnFV5vbJO782ZHvWVcBjkYv.jpegxOKM76UFqoNNyBVoPXs7QWNJvyPKHbwuQCdo2Jyz.jpegut6mfrIvVmyGuqiAf8r8RS9X3a67Dq73tefqF7lK.jpegrW8fWZtRfPDcpBwiuh7bFusozYF4OvedsODGOMB9.jpeg9oMx1RELjRJeglTLgp02PIJ7wF8DMjlkYJKonbZt.jpegneS6kH8YuFc6wuhqcZ5mBULRMHpZIECnBtL3yPUK.jpeg17JQYM51Khn5LwQA4TOQdoGqQh9ngDxIgUDnBo4e.jpegrszMenen6ggypc6Rp2quGxfGsH1bKoDJsJTuoqBb.jpegaGgT7u5tPnMZvObN6BaRZDb1juxBriB5coBVVPrG.jpegX1ET4tTdXttDOaflZOVKthtZbGpYQTSqMHqflYNj.jpegOCZb63RISZiXsNsCsTynwrrjzqYigs0S3I5FjHEb.jpeg2rJJOfqVyAkI4r0NcwL77YoRaW9jLesaaQbSOkUW.jpegESt5UG3Aqzt30tnlbYxoRwtGBdkaRgMw7arQHMPg.jpegDxZHAr9PZOvivapQO0zt8TIpeK5nShKRtiPMDBh5.jpegBvRQW3y7UG3Z7zNOMhwfafYeFkiMqu3aIVBHhsuz.jpegzg3T2P5KtMKuDjvOhiDvk8h0xwC66RDBi1R2dCKx.jpegmrnP9jBeigUgdOEh9NqM038auO30PmepfwFG3w01.jpegc2lg9Os9oHRlKdChJK69DneZGrQMYrFyPpJHmVmu.jpegspeoVdyVVYccAH8gDYHVU9S6UTEubK6rKiH6EnUX.jpegLEugaU4PiDzOiCSWTdXxsY4H6eQbEEhgg0bGN3oF.jpegSqxC26yACxR7BvcUOBse7oUqNgaiNVzwsZAEBpTY.jpeg