Elke maand gaan we op zoek naar
familiehuizen waar ouders en kinderen hun creativiteit kwijt kunnen. Hoe
richten gezinnen hun huis zo origineel in dat het met hun gezin kan meegroeien?
Welke schatten verstoppen er zich achter hun voordeur? En welke inspiratie kan
jij als slashparent halen uit dit familiehuis voor je eigen huis? Deze maand
nemen we een kijkje achter de voordeur van slashparents Maaike & Mike en
hun twee dochtertjes Liv en Elle.  

Maaike is in het dagelijkse leven Project Advisor bij Buro Project en haar man Mike is BI Application Architect voor Baloise. Maaike heeft een oog voor esthetiek en dat zie je ook in hun huis. Hun nieuwbouwwoning in Imde werd met veel oog voor detail ingericht. Naast Maaike haar passie voor interieur maakt ze ook prachtige beelden van haar gezin. Deze mooie foto’s komen op verschillende plekken in hun huis terug. Wij gingen bij hun op bezoek voor een babbel over de inrichting van hun huis.                                                                                                                    

Sinds wanneer wonen jullie hier en hebben jullie bewust gekozen voor een nieuwbouwwoning? 

“Deze zomer wonen we hier 4 jaar. Onze vorige woning te Tisselt was een perfecte starterswoning, maar met de komst van onze 2e dochter werd ze toch wat te klein. We hielden de vastgoedmarkt dus nauwlettend in het oog, maar we waren niet persé op zoek naar een nieuwbouwwoning. Dat was eerder toeval. Ik ben opgegroeid in Imde en toen de grond te koop kwam te staan, begonnen we toch te dagdromen. Imde is landelijk en pittoresk. Het is een kleinschalig dorpje maar toch ben je snel in Brussel, Antwerpen of Mechelen. Mijn vader en mijn broer en zijn gezin wonen op 150 meter van ons. Onze kindjes zouden in dezelfde doodlopende straat spelen waar ikzelf destijds had geravot. Dat konden we dus niet laten schieten. In een optimistische bui hebben we onze woning te koop gezet en 2 dagen nadien was ze verkocht! De bal was dus aan het rollen en voor we het wisten hadden we de grond gekocht.”

Hebben jullie bij de inrichting rekening gehouden met de kinderen? 

“Eigenlijk niet. Uiteraard hebben ze elk hun eigen kamer en hebben ze ook een speelhoekje in de woonkamer, maar we proberen het speelgoed niet de bovenhand te laten nemen. We stockeren ook veel speelgoed in de garage en wisselen gewoon af en toe, zodat het niet te vol staat. Vergeten speelgoed wordt zo opnieuw aantrekkelijk en is weer goed voor enkele uren speelplezier.”                    

  

Hebben jullie met een interieurarchitect gewerkt of hebben jullie alles zelf gedaan? 

“We hebben de inrichting zelf bepaald. Ik werk voor een bedrijf dat totaalinrichtingen van kantoren doet. De trends van de thuis- en kantoormarkt vloeien vandaag de dag sterk door mekaar. Via mijn job heb ik natuurlijk wel enkele connecties en kan ik ook interessant aankopen. Het bureaumeubel in de woonkamer is op maat gemaakt door een connectie via het werk en ons interieur is gevuld met enkele items van merken waar ik dagdagelijks mee in contact kom."                                                                                                                                                         

Wat is je favoriete plekje in huis Maaike?

“Absoluut de keuken. Ze is open en lichtrijk en een levendige plaats in huis. Liv maakt haar huiswerk aan de keukentafel die ook dienst doet als teken- en knutseltafel. Het is zowat de enige plaats in huis waar ik blij word van 'rommel'. We hebben het geluk om een grote tuin te hebben met daarachter weides met paarden dus we hebben er een prachtig uitzicht.”                                                                   

Welk interieurobject is voor jou onmisbaar om je huis gezellig te maken? 

“Verlichting vind ik heel belangrijk. Ik ben fan van mooie armaturen en  vind het ook leuk om de sfeer te bepalen met licht. We hebben veel verlichtingspunten en afhankelijk van de gewenste sfeer of het moment van de dag, kiezen we welke lichten er branden. We hebben nog maar sinds kort overal armaturen en dat maakt de ruimte toch echt 'af'."                                                                                                      

Kan je nog enkele interieurtips geven voor de lezers van Maison Slash? 

  • Ik ben fan van groen, planten maken de ruimte voor mij zoveel gezelliger. Je kan ook al leuke planten kopen met een beperkt budget.
  • Accessoires shop ik vaak online. Webshops zoals Made.com, H&M Home en La Redoute behoren tot mijn favorieten.
  • Inspiratie doe ik zelf op via Instagram-accounts van interieurmerken en interieurarchitecten. Ook kan ik het niet laten om af en toe magazines te kopen. Daarnaast ga ik ook naar interieurbeurzen voor mijn werk, waar de nieuwste trends worden voorgesteld.