Jeeej, binnenkort back to schoooool! Allé, als alles goed blijft gaan toch. Ons kinders hebben leerstof en hun vrienden nodig. Plus een warme thuis om te chillaxen en nu en dan wat huiswerk te maken. Was je voor de lockdown misschien nog in ontkenning over de nood aan zo’n eigen studeerplek bij je thuis? Nu zeker niet meer hé? (Echt, wij lachen groen) Het is daarom dat we enkele weken geleden samen met IKEA een supervette wedstrijd uitschreven om voor één kind een much needed fancy en budgetproof studeerplekje in te richten. Dat kind werd Roos, een pittige meid van negen, die nietsvermoedend getrakteerd werd op een droomplek om te arbeiten en te prullen!

Spring in't veld Roos

Onze gelukkige winnares houdt van rondhangen, schilderen en TikTok. Haar lievelingskleur is blauw, en volgens haar mama is ze alles behalve een girly girl. Eerder een wildebras. Dat treft, zo hebben we ze graag! 

Bovendien is Roos helemaal klaar om de switch te maken van kinderkamer naar een echte tween-stek. Ge weet wel, between kind en tiener. Roos is trouwens ook enig kind, of toch ongeveer. Sinds een paar jaar huisvest haar gezin ook steeds een AFS-studente. Tijdens de lockdown moest deze laatste echter halsoverkop terug huiswaarts. Hierdoor kon Roos vollen bak werken aan het bureautje uit de logeerkamer. Eind deze maand komt er echter een nieuwe “zus” uit Finland af, maar waar moet Roos dan haar huiswerk maken? Maison Slash en IKEA komen dus net op tijd to the rescue!

De magnetische LIXHULT-kastjes van IKEA vormen een verrassende combi met het bed van de betovergrootmoeder van Roos.

De meubels van de bomma!

Of nog beter: de meubels van de betovergrootbomma van Roos! Voor deze make-over deden we geen tabula rasa. Integendeel, Roos beschikte al over een prachtig antieken bed, kleerkast en nachtkastje. Die moesten zeker blijven, en dat is maar terecht volgens styliste Mieke: “Als je zo’n mooie erfstukken hebt, geeft dat in combinatie met de nieuwe items van IKEA net extra persoonlijkheid aan je kamer. We zorgden wel dat de donkere kleur van de meubels terugkwam in andere items, zoals bijvoorbeeld het SVENSAS prikbord. Idem voor het blauw uit het behangpapier dat al aanwezig was. Dat reflecteert o.a. in het SMIDIE-schapenvachtje , het tapijt naast het bed en één van de LIXHULT-kastjes. Die zijn trouwens magnetisch. Daar kan Roos nu al haar papiertjes en foto-herinneringen tegenplakken. Als Roos ooit niet meer zo van blauw houdt, is dat trouwens ook geen probleem. De LIXHULT-kastjes en het KLIMPEN-bureau kan je gemakkelijk zelf in een andere kleur spuiten. ”

De MISSVEDEN-spiegel van IKEA reflecteert het daglicht van het raam aan de andere kant van de kamer.

Oh yo, den bureau!

En daar ging het hier toch om hé, een eigen plekske om te studeren voor Roos. Styliste Mieke: “Ik koos niet voor een typisch kinderbureautje, maar voor iets dat kan meegroeien. Het nieuwe studeerplekje bestaat uit het lichtgrijze KLIMPEN-blad, dat langs één kant rust op het KLIMPEN-ladekastje, en langs de andere kant op een rode schraag."

Roos kan nu en dan eens van houding wisselen dankzij de BLECKBERGET-bureaustoel en  de ergonomische LIDKULLEN-zitkruk. 

"Ook voor de andere meubeltjes kozen we voor budgetvriendelijke stuks die lang kunnen meegaan. De EKET-kast kan Roos nu bijvoorbeeld gebruiken om speelgoed en boeken in op te bergen, maar ze kan er later evengoed haar elpees in bewaren en er een draaitafel opzetten. Naast haar bureau monteerde we nog het KVICKSUND- memobord en een opbouwkastje, zodat ze haar desk kan proper houden. We installeerden ook drie lichtbronnen: een hanglamp, een leeslampje aan het bed en een bureaulamp. Rondom het bed hingen we MOSSLANDA-plankjes zodat Roos haar kunstwerken kan tentoonstellen, maar ze ook gemakkelijk zelf kan veranderen."

Het licht van het FUBBLA-wandlampje kan Roos dimmen om gezellig te lezen in bed. Boven het bed kaderden we de kunstwerken in met de FISKBO-lijstjes.  Helemaal veilig zonder glas!

En nu gij!

We horen het u denken: Shit, de vakantie is voorbij gevlogen, maar mijn kind kan ook zo'n goed-voor-de-portemonnee studeerplek van IKEA gebruiken. We gebruiken ons keukentafel immers liefst voor andere dingen dan als stortplaats van de kinderen. Maar waar moet je rekening mee houden bij de inrichting van zo'n studeerplek? Styliste Mieke: “Wel, je kan in het begin best eerst de stopcontacten in de kamer inventariseren, met het oog op verlichting en het gebruik van eventuele laptops of tablets. Prop het bureau ook niet zomaar in die ene vrije hoek, maar denk na over de gehele kamer."

Roos kan haar nieuwe VÄXBO-kaartjes en fotoherinneringen met de TOTEBO-magneetjes op de LIXHULT-kastjes hangen. 

"Bij Roos schoven we het bed tegen de muur, en creëerden zo met kussens van allerlei formaten ineens ook een loungeplek. Het bureau plaatsten we naast het raam, zodat er natuurlijk licht valt op haar bureaublad, en Roos nu en dan eens kan dagdromen. Tegen de muur aan de overkant van het raam monteerden we de MISSVEDEN-spiegel, zodat het daglicht wordt weerkaatst in de kamer."

Roos blij, ouders blij, wij blij!

Hallowww, zonder twijfel is Roos mega blij met haar nieuwe kamer! Karen (mama van Roos): "Voor deze styling was haar kamertje nogal leeg. Er werd eigenlijk alleen in geslapen. Ik ben zeker dat Roos nu met veel plezier haar huiswerk op dit plekje gaat maken. Maar ook heeft ze nu een fantastisch kader om al haar TikTok-filmpjes op te nemen en te videobellen met al haar zussen over de hele wereld. Al de persoonlijke details vinden we ook tof. Zo heeft de oma van Roos met het RUTIG-tafellaken zelf geruite overtrekken voor de kussens gemaakt." 

Het geruite kussenovertrek werd gemaakt door de oma van Roos met het RUTIG-tafellaken. 

Ongetwijfeld, ben jij als ouder door deze make-over, tips én het vooruitzicht om geen tafel of bureau meer te moeten delen met je kinders nu mega gemotiveerd om ook aan de slag te gaan. Peis en vree is slechts enkele aankopen van u verwijderd, haha! Gaan met die banaan, richting IKEA dus!


Altijd een warme poep dankzij het  SMIDIE-schapenvachtje!
Dankzij het KVICKSUND-memobord kan je niet alleen kaartjes, boeken en je paspoort bewaren,  maar ook allerlei prulletjes dankzij de vele haakjes.
Elke lade goed georganiseerd dankzij de MALAREN-doosjes.
Op het bed van Roos: het SNÖRFID en BENGERD-kussenovertrek, het TRÄDKRASULLA-dekbedovertrek,  het ULLVIDE-hoeslaken en de GULVED-sprei.
Bovenop de antieken kast de handige blauwe TJENA-opbergdozen om oude tekeningen te bewaren.


Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met IKEA. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.