876637918 en nog oneindig meer inspirerende beelden en ideeën vind je op Instagram. Maar krijg je bij het invoeren van je hashtag meteen dat schoonste plaatje waar je naar op zoek bent? Tik #marshmallow in, want je wilt graag origineel doen op het volgende verjaardagsfeestje, en check wat je krijgt. (Ik kreeg 3 Indische vrienden op Tomorrowland!) Eindeloos scrollen en klikken dan maar? Duh, Maison Slash leidt jou rechtstreeks tot bij de juiste accounts. Deze maand doen we van #mini en #tiny. 

Craftcheesefactory

oCbD4wcQmnuLCvzYAkLNjBu0LrrLeADpjssL0yV6.png

In hun bio staat: "You're in the happiest place on Instagram!" en daar komt het inderdaad toch heel erg dicht bij. Instant smile, bij elke post die ze plaatsen. Alles, maar dan ook echt alles wat er ook maar ergens ter wereld op de markt is in het groot, hebben zij in miniatuur. En hoera, het is niet alleen voor hun eigen fun, ze verkopen hun spulletjes ook online! Voor slashparents die zich ook eens aan een verzamelwoede willen wagen.

Sunnyminiworld

d3d6QfoSUUMJ2YUWaHGjy9B4emdgOTUZnQCtmtwA.png

Vooral voor de foodaholics met een heel klein hongerke onder ons! Alles wat op je bbq belandt, in je koelkast of snoepkast (verstopt) zit, zie je hier in het mini. Van gepelde mandarijntjes, Toblerone chocolade, ontbijtgranen tot kant en klare ovenschotels. Ge kunt het zo zot niet bedenken, maar wel heel schattig! De account is in ons hoofd Chinees (Frans is het al zeker niet!), dus 't is hier alleen maar van kijken. 

Yukari 

Y43zQSDTykogpnocdgEYPhJTd0OqPDST3P33OtlP.png

"En hebde gij meubelen? En hebde gij huisgerief? Dan ..." Hoe dat in het Japans klinkt, weten we niet, maar we weten wel hoe het eruit ziet. Of toch op z'n minst de tiny versie ervan. Het gevoel van: " Ik wil een poppenhuis!" en dat wanneer je al eventjes de leeftijd van 8 jaar voorbij bent, borrelt op bij het zien van al die spulletjes. Hoe graaf is dat hier allemaal?

Sweetsofmyown

tGFrEiXPs5AC8m5YimeVSvGcNbtaxCqgeMdy8B8V.png

Aan de andere kant van het Kanaal maakt Joanna ieniemienie zoete kunstwerkjes van klei. Maar echt, zoooo schoon! Kerstkoekjes, regenboogtaarten, cupcakes mét frosting, ...Elk klein detail, wat ons op een echt eetbare taart al een gefrul lijkt, is aanwezig. Hoe ze het zo perfect voor elkaar krijgt, kan je zien op de video's op haar account. En wij staan er met open mond naar te kijken. Ook tof om te weten: Joanna verkoopt haar taartjes via Etsy.

Olyone

fCK3WjTlIz2zGv0ktpzTVBCuLP4LaDHwCpETzYEz.png

Voor nog meer zoet gebak dat letterlijk in zijn geheel verstopt kan worden tussen je kiezen moet je eens bij Olyone kijken. De tiny koekjes en patisserie die uit deze handen komen, lijken echt om op te eten, als je goed kijkt, kan je ze zelfs ruiken. Er is ook een shop, maar helaas pindakaas, het is in één of ander vreemd taaltje dus 't is hier alleen maar van kwijlen. 


(header: SweetOfMyOwn)