Wie had ooit gedacht dat we (alé, 't is te zeggen een deel van onze kinderen) op een blauwe maandag in mei een tweede eerste schooldag gingen beleven. Enerzijds hoera, want het kan eindelijk weer, anderzijds toch met een bang hartje. En ook met een mondmasker. Het gaat alvast met minder protest gebeuren als bij het aanmoedigen van het dragen van een fietshelm, want nu moet het gewoon. Om er toch wat fun en schwung aan te koppelen, kan je je jeugd richting schoolpoort sturen met het leukste mondmasker ever!  Wij zijn al even gaan neuzen en hebben dé mondmaskers gevonden waarmee je puber graag over de speelplaats zal paraderen. Da's dan toch al één zorg minder!

Voor de beauty goeroe

Modedocent, Elke Hoste, gooide het een aantal weken geleden over een andere boeg. Ze begon aan een missie mondmaskers en pakken voor de zorgverleners en zette zich daarna in voor de 'gewone' mensen. Deze mondmaskertjes zijn handgemaakt en van biologisch katoen. Onze favoriet? Dit lichtroze exemplaar met kusjesprint. Ideaal voor de puber die helemaal into make-up is.

Voor de funky one

Modeontwerpster, Frieda Degeyter, zette zich net zoals vele anderen voor deze eerder ongewone cause achter haar naaimachine. Wat haar mondmaskertjes zo uniek maakt? De felle kleuren en prints. Dit is the way to go als je thuis een puber hebt rondhangen die graag opvalt en niet terugdeinst van een beetje funk.

Voor de trendsetter

Ook het populaire merk van Véronique Leysen heeft zich aan het 'mondmaskeren' gezet. Hier vind je ze in allerlei leuke stofjes, prints en kleuren. Denk maar aan dierenprints, bloemenprints, pastelkleurtjes... Je moet wel snel zijn, want ze zijn erg gewild. En wij begrijpen waarom!

Voor de crea Bea

Ook zo eentje in huis die niet stil kan zitten? Met dit naaipakket is je drukke puber wel even zoet! Dankzij het initiatief van Sprookjesstof hoef je niet eens in de rij te gaan staan bij de stoffenwinkel. Alles wat je nodig hebt, wordt in één pakketje aan de deur geleverd. Gemakkelijk en duidelijk zoals we het als slashparents graag hebben. En dat die crea Bea wee even stil is, is mooi meegenomen.

Voor de fashionista

Een echte fashionista in huis? Dan zal deze mondmaskerselectie je zoon of dochter zeker bekoren. Op de website van Fashionfilter is te zien hoe een mondmasker veilig maar ook stoer kan zijn. Je betaalt er iets meer voor, maar als dat the only way is om jouw puber een mondmasker te doen dragen is het thé way. Je kan ze ook eens in hun spaarpotje laten graaien. Over nuttige uitgaven gesproken...

Voor de arty one

Een kunstenaar in huis die niet terugdeinst voor een statement? Dan valt dit maskertje waarschijnlijk wel in de smaak! Amusee Vous werkte samen met jonge beginnende kunstenaars die door de coronacrisis wel wat financiële steun kunnen gebruiken. Bij elke aankoop, steun je dus ook nog eens een goed doel!

Voor de storyteller

Heimwee naar warmere oorden of je vrienden? Draag een mooie herinnering op je gezicht! Ja, dat kan! Het Belgische familiebedrijf Tadaaz maakt gepersonaliseerde mondmaskertjes van foto's die je zelf instuurt. Laat die Ibiza panorama's maar komen.