Zomer met zon, dat betekent: buitenspeeltijd. Al die buchtige emmerkes en schopkes van vorige zomer zijn waarschijnlijk weer rijp voor de vuilbak. Elke? Keer? Hetzelfde? En vaak weten we ook niet van welk soort kunststof die dingen gemaakt worden, dus duurzaam buitenspeelgoed to the rescue! Het ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook superdupertof om mee te spelen en het gaat veeeel langer mee dan één zielige zomer. Bye bye brollekes en helleuw duurzaam en op en top veilig speelgoed voor zand, strand én tuin!
Dantoy

Bron: Dantoy

Het speelgoed van deze Deense producent is 100 procent recycleerbaar en bestaat voor minstens 90 procent uit suikerriet. Zélfs de verpakking werd gemaakt uit gerecycleerd karton. En dat is nog niet alles: kijk die mooie pastelkleuren? Wij zijn verliefd! Jullie ook? Hier kan je aanvallen!

Quut

Bron: Quut

Weekendje aan zee? Het Gentse Quut is hét toppertje dat je zoekt! Ze ontwerpen zotcool strandmateriaal. Een torenset waarmee je zandkasteel niet invalt, een schop met ingebouwd zeefje en een speciaal emmerdesign, waarmee je kids ook effectief met water het strand terug opkomen gerend. Bye bye morsen. Wie wil het niet?! Naast strandspeelgoed heeft Quut ook nog een heel leuk assortiment badspeeltjes voor de allerkleinsten! #koopBelgisch zeggen ze, awel doen, hierzo!

Green Toys


Bron: Green Toys

Nog meer veilig, niet giftig en kei aantrekkelijk speelgoed! EUJ! Green Toys maakt gebruik van onder andere gerecyclede plastic melkflessen en yoghurtpotjes, verpakkingen van karton en hun tekst? Geprint met soja inkt. Bij dit Amerikaans merk vind je watervliegtuigen, schepjes, duikboten en nog zoveel meer. Onze voorkeur gaat uit naar de speelboot die ook kan dienen als gieter! Hier vind je de meeste van hun producten!

Plan Toys

Bron: Plan Toys

Plan Toys gebruikt hout van rubberbomen die geen latex produceren, maakt gebruik van speciale lijm, kleur geven gebeurt met kleurstoffen op waterbasis en ze steunen diverse sociale projecten. Een toppertje op vlak van duurzaamheid als je het ons vraagt. Een waterbak met figuurtjes, een fonteinenset of een mini-zeilboot, scoor het allemaal hier!

Kartent

Bron: Kartent

Al hun producten worden gemaakt van oude kartonnen festivaltenten die een tweede leven verdienen. Lukt het je zelf niet zo'n cool huis in karton te knutselen? Bestellen kan hier, en ze zijn sowieso een stuk steviger dan wanneer je het zelf zou doen, want ze verkopen ook stoelen en tafels uit karton! Zet het kartonnen huisje met zonnig weer buiten en houd er een sleepover, of vlieg door de tuin met een kartonnnen vliegtuig. Versieren met vlaggetjes en verf is een optie!

Oli&Carol


Bron: Oli & Carol

Voor de baby's die niets anders kunnen dan op hun poep in het gras zitten en dingen in hun mond steken, sturen we je als de bliksem naar het Spaanse Oli & Carol. Het coolste, uit natuurrubber gemaakt bijtspeelgoed, vind je daar! De speeltjes zijn volledig dicht en dus bestendig tegen schimmels, ideaal om er ook mee in het water te spelen! Ze zijn niet alleen mooi, duurzaam en goed voor de opkomende tandjes, met elke aankoop steun je een schoolgaand project in India! Hier koop je deze parels, alsjeblieft, graag gedaan!

HEADER: Plan Toys