Soms zien wij als Maison Slash online dingen passeren waarvan wij denken: “Aheu, wat zouden onze slashparents hiervan vinden?” Zoals een knalroze beautysalon in Nederland speciaal voor kinderen. Ja, echt waar! In het Kidsbeautypark kunnen kiddo’s van 3 tot 16 jaar hun nagels en haar laten doen, een facial krijgen en make-up uitproberen samen met mama, papa, opa, oma, tante, nonkel of vriend(inn)en. Hapje dabei en iedereen in matching roze badjassen en slippers. Wat denk je dan? Yes, let’s go? Kei plezant, lekker tutten! Of heb je eerder zoiets van: Hell no! Wat een foute roze boel! Weg ermee!
Kijk, bij zo’n tweespalt vinden we het interessant om jullie mening te vragen via onze sociale media. Dat hebben we geweten, want jullie hebben massaal gereageerd! We konden jullie meningen terugbrengen tot vier invalshoeken. Waar bevind jij je op het roze beauty-spectrum? We zijn benieuwd!

No Way José!

Bron foto: Giphy

Stereotiep. Te roze. Fout schoonheidsideaal. Tenenkrullend. Te oppervlakkig. Commercieel. Dat vat het zowat samen. Een aanzienlijk deel van onze slashparents gruwelt van het idee hun kind bloot te stellen aan de verwachting dat meisjes vooral mooi moeten zijn en van roze moeten houden. Volgens hen moeten kinderen vooral kinderen zijn. Met de nadruk op veel buiten ravotten en het omarmen van hun natuurlijke schoonheid. Voor deze slashparents is het duidelijk: Dit soort schoonheidssalons horen enkel nog thuis in Amerikaanse B-films uit de jaren ’80. Slashparent Sylvie: “Nee, vreselijk, het lijkt wel alsof we terug in de tijd gaan. De meisjes mooi en roze én de jongens naar de techniekclub? Mijn dochter van 10 zou er gelukkig zelfs niet naartoe willen gaan.”

 Ja maar…

Bron foto: Giphy

Sommige slashparents treden de ouders van hierboven helemaal bij, maar geloven anderzijds dat ze niet elke strijd kunnen winnen. Over TikTok, Fortnite en/of de kledingstijl van onze kinderen rollen ze immers ook soms met hun ogen, om het alsnog oogluikend toe te staan. Met andere woorden, deze ouders zijn ook geen fan van het concept, maar beseffen dat hun kind dit misschien wel vree plezant zou vinden. Hoe zijn we immers zelf geweest als tiener? We hebben misschien ook rond geparadeerd in de hakken van mama en haar make-up tasje geplunderd? Wilden we ook geen prinses zijn? Sandra: “We moeten ook niet te politiek correct zijn hé. Als kinderen dat nu plezant vinden!”

 Oh boy…

Bron foto: Giphy

K3 zong het al: Alle kleuren van de regenboog! Met dat mantra in gedachte valt niet te ontkennen dat dit specifieke salon een beetje ingericht lijkt te zijn door Barbie on speed. Roze, overal roze! Heel wat ouders omarmen wel het idee van een soort wellness of spa waar je samen met je kinderen kan genieten van een massage of lichaamsverzorging. Maar, dan wel graag in een meer neutrale omgeving die wat minder pijn doet aan de ogen. Lees: waar iedereen zich welkom kan voelen: jongens en meisjes. Geef toe, op zelfzorg en lekker relaxen staat geen geslacht of leeftijd. Marjorie: “Moest dat nu gewoon een spa zijn, die ook ingericht is op kindermaat, zou ik het ok vinden. Samen met je kinderen een massage krijgen en je haren laten knippen lijkt me wel fijn. Al dat roze is gewoon te stereotiep en discriminerend.”

 Wanneer kunnen we gaan?

Bron foto: Giphy

Tot slot heb je ook nog een heleboel slashparents die het allemaal geweldig vinden. Dat mag ook niet verwonderen. Raise your hand als je thuis meer dan één ontvlambare prinsessenjurk al dan niet met matching muiltjes in de verkleedkoffer hebt liggen. Vooral een heel aantal mama’s zijn mega enthousiast om met hun dochter (maar ook hier en daar met een zoon!) of met een hele hoop kinders zich in dit beautysalon een paar uurtjes onder te dompelen in deze roze fantasiewereld. Nageltjes lakken en glitterjurken aan. Dikke fun! Lindsey: “Hoe leuk is dit! Mijn dochters vragen al super lang om zoiets te doen.” 

Wat vind jij?

Boeiend al die verschillende meningen! Wij begrijpen iedereen wel een beetje. We vragen ons wel af bij welke mening jij je aansluit? In elk geval, als je graag een bezoekje wilt aan dit Kidsbeautypark wilt brengen, zal je wel in je buidel mogen tasten. Voor een groot kinderfeest kan de rekening oplopen tot wel duizend euro. Dan vonden wij het idee van slashparent Kelly wel creatief. Kelly: “Mijn dochter van 10 heeft bij ons thuis voor haar verjaardag een beautyfeestje gehouden. Iedereen had aan tafel een kommetje water en verzorgingsproductjes. Ze mochten ook een lichte make-up aanbrengen. Volgend jaar doen we het opnieuw!”