Dat wij extreem hard van glowing, neon en fluo houden, kunnen we dankzij de Family Rave Party nog amper geheim houden. Maar soms komt al dat lichtgeweld ook gewoon heel erg van pas. Bijvoorbeeld op de fiets tijdens deze donkere en lange avonden. Check deze stylish en hippe reflectoren waarmee jij (of kind) de lichtqueen of king wordt van de straat. 

Opvallen op de fiets is de boodschap, reflecteren de manier. Ongetwijfeld licht nu het beeld van de typische fluo hesjes in je hoofd op. Jaks. Oerdegelijk, maar allesbehalve fashionable of leuk. Geen nood, het kan ook anders… Check deze ideetjes om als een gestyled kerstdecor de straat op te gaan!

Drakenkam

drakenkam Een reflecterende drakenkam is leuk voor kinderen, maar even hard leuk voor jou. Het Franse merkje Vasimimile ontwikkelde een stoere reflecterende drakenkam die op elke helm past. Dankzij de velcro kan ie vlot op en af. Beschikbaar in drie kleuren: rood, blauw en wit. Naast deze fancy helm hebben ze nog tal van andere veilig-de-baan-op-leukigheden.

Spray Away

albedo100_2 Yay voor reflecterende spray!  Albedo 100 ontwikkelde een viertal varianten voor verschillende materialen.  Zo is er een uitwasbare spray voor textiel, maar ook een permanente, UV- en waterresistente spray voor harde materialen. Ideaal dus voor het pimpen van je fiets, helm, fietskar of wat je maar wil. Je vindt hem vlot online. Check ook dit filmpje! 

Wowow

Z1QQlfPZ40gWckg6wYkEVOjKnNCZhliqPcTwCBgp.png

Voor een zeer uitgebreid gamma aan reflecterende gadgets kan je bij de Belgische producent Wowow terecht. Naast de klassiekers, hebben ze ook enkele toffe waterproof rugzakcovers. Ook bijzonder leuk én toepasselijk voor deze tijd van het jaar: reflecterende handschoenen. Zo loopt de Sint ook minder risico om ondersteboven te worden gereden.

space invader

vIsOXEEmitdYCYnOlt7zIMfGGe09QialiHkyzpUw.jpeg

Op het eerste zicht lijkt wel een helm om mee in het eerste en beste ruimteschip te stappen. Maar er is heel hard nagedacht over en gewerkt aan dit exemplaar en dat maakt hem meteen heel erg effectief in het donker! De fietshelm met ingebouwde, oplaadbare ledverlichting van Torch is verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren. Je vindt er dus wel zeker eentje dat bij je winterjas past!

Fluo in shtijl

IAWOXflR8zDdyKPw2x6M3kC8UGfYSVMA31szbNaS.jpeg

Een stijlvolle nieuwigheid in de wondere wereld van Belgische fluo shizzle, gofluo! Mozzarella wordt alleen maar lekker met wat peper, zout en olijfolie. Hetzelfde geldt voor ordinary fluohesjes. Bezielster Julie ontwierp een hele collectie leuke en fancy shmancy vestjes en hoesjes voor meisjes, jongens, vrouwen en mannen. Denk blingbling, cactussen, camouflageprints,...

Fietscinema

Monkey-Light-Pro MonkeyLectric vond het concept ‘spakencinema’ uit: de Monkey Lights. Deze ledlichtjes voor aan je fietsspaken, zorgen voor een kleurrijke animatie in je fietswiel. Functioneel entertainment noemen ze dat. De Pro versie is duur en heeft natuurlijk het indrukwekkendste effect, maar wees gerust, ook met de basisversies maak je al indruk.