Als we voor elke instagram-mommy een eurocent zouden krijgen, dan hadden we de wereldarmoede al serieus kunnen counteren. Om maar te zeggen: ze zijn met velen intussen, die instamums.  Toch moeten we ook de daddy’s niet onderschatten. De instagram-daddy’s zijn intussen aan een stevige opmars bezig. Deze zijn leuk om te volgen voor massa’s inpiratie!

1. @father_of_daughters

Simon, ook bekend als FOD, is vader van vier meisjes en getrouwd met @mother_of_daughters. Hij laat via zijn Instagramaccount zien hoe het leven er echt uit ziet met kinderen. Hij wil zijn kroost niet als pronkstuk gebruiken, maar wil vooral de nadelen van het ouderschap laten zien. Megaherkenbaar en keigrappig, wij zijn alvast fan van Simon!

Getting people out the door to go & actually do something as a family can be a challenge – staying at home always seems the easy option but with house viewings today and not wanting to clean up for 4th time, it was essential go out into the real world. Getting a one trottered pig to play the violin while dancing the macarena & speaking Latin would be considerably easier than getting all the childrens to empty their bladders, put on shoes and get in the car without considering drinking bleach. Once we were at the playground, the 2nd challenge is then to get everyone to leave again. No one wants to be the guy who yells across the playground in a passive aggressive tone to their offspring, so you do it in a chirpy joking way in case other rparebts are listening, then stomp across and pick up the offending child while trying not to make a seen. I did that today x 4. In the end, I had to carry everyone out to ensure we all left and ensure the risk of a daughter return to swings was reduced to zero. #additionforworldsstrongestman #familydayout #putyourfingshoeson #4girls1dad #parkexitescortservice #fod #Fatherofdaughters #dadlife #instadad

A post shared by Simon, also known as FOD (@father_of_daughters) on

2. @tiesandfries

De Amerikaan Johs Davis is vader van drie en getrouwd met Naomi Davis, beter bekend als @lovetaza, één van de bekendste mamablogsters ter wereld! Via zijn Instagramaccount (kijk vooral ook naar zijn Instastories) volg je hun leventjes met hun drie kleintjes in New York City én de rest van de wereld. Aanradertje!

3. @papa_pukka

Als er één vader is die je voortaan moet volgen, dan is het wel Papa Pukka. Matt woont in Leyton met zijn vrouw Anna en hun dochter Mae. Anna blogt, vlogt en deelt foto’s als Mother Pukka, maar ook Matt Instagramt nu ook de meest hilarische foto’s over #parentingtheshitoutoflife! Volg zeker ook zijn Instastories!

4. @papavanvijf

Filip is de wederhelft van onze @mamavanvijf en laat via zijn Instagram-account ook zien dat het leven niet stopt bij vijf kinderen. Integendeel! Hij overleeft moeiteloos de spitsuren met vijf kinderen, doet de was en de plas maar geniet ondertussen ook van het leven. En laten wij dat nu geweldig fijn vinden!

5. @vaderklap

Nog niet zo bekend maar wel van eigen Belgische bodem. Vaderklap is een initiatief van twee vaders die willen vertellen, schrijven, beleven en inkijk geven in hoe het is om vader te worden en te zijn. Ze willen andere vaders inspireren om het goed (en misschien nog beter) te doen en automatisch worden ze hierdoor zelfs betere vaders. Goed bezig Pieter en Dimitri!

Thx 4 having us @qmusic_be. #beautifulsmile #onair #youmakeusq

A post shared by Vaderklap (@vaderklap) on


lobke-300x300Lobke is een rasechte SlashParent. Mama van  3 +1/ gedreven blogster op leukewereld.be / journaliste bij verschillende magazines/ schrijft geregeld artikels voor Maison Slash / auteur van verschillende boeken, waaronder haar laatste Happy Kids. Aanradertje!