Een saaie witte muur in de kinderkamer? Not done! Want als er nu één muur in het huis is, waar je je creatieve ziel op kunt loslaten is het die wel. Grijp die verfborstels, afplaktape, boormachines en weet ik veel nog allemaal bij de hand en gaan met die banaan. Geen inspiratie? Aha, dan hebben wij de oplossing. Check hieronder de leukste ideetjes. Een houten kastenwand met geheime hut, of voor degene die het liever wat simpeler houden een kleurrijke pop-art wall. 

Grafische bergen

Fan van strak en grafisch? Schilder dan wat bergen op de muur! Het lijkt moeilijk, maar eigenlijk valt het best mee. Construeer bergen op de muur met afplaktape, zo zijn ze zeker mooi recht en hoef je gewoon binnen de lijntjes te schilderen. Grijze en licht roze tinten zijn echte toppers bij dit design! Nog een zonnetje dat komt piepen achter een berg of enkele sterren zijn een mooi extraatje! Helemaal fan van? Een tutorial vind je hier!


Klimmuur

Transformeer één van de muren in een klimmuur, scoren ga je sowieso doen bij je kids! Ga voor zoveel mogelijk verschillende kleuren handvaten of schilder een bepaald figuur op het hout. Zorg best ook voor een zachte speelmat onder de klimmuur! Voor de handige Harry's: hier een stappenplan!

Kastenwand met geheime hut

Fan van hout, hout en nog eens hout? Dan is een houten kastenwand misschien wel iets voor in de kamer van jouw koter. Niet zomaar ééntje uiteraard, dat zou een beetje saai zijn. Wat dacht je van één met een geheime hut bovenaan? Een cozy plekje met wat kussens waar je kind gezellig een boekje kan lezen. Geen zin om hier zelf aan te beginnen, maar wel méga fan van? Dit bedrijfje gespecialiseerd in alles wat met hout en interieur te maken heeft, helpt je graag verder. 


Pop-art style

Voor deze kan je geen kleuren genoeg in huis halen en mag je die afplaktape weer in de aanval houden. Strepen naar alle kanten in alle kleuren, klinkt chaotisch en druk maar het resultaat is prachtig. Combineer deze muur met witte schabben en kaders met toffe quotes en het wordt een echte parel. 


Legomuur

Legofans, we got u. Een legotafel is passé en neemt veel te veel plaats is dus daarom: een legomuur. Plak een muur vol legoplaten en laat je kids erop los. Zo blijven jouw voeten gespaard van die irritante blokjes die overal rondslingeren. De echte legofreaks die het graag netjes en gesorteerd hebben kunnen ook sorteerbakjes bij aan de muur hangen. Of die kids het per kleur en soort gaan kunnen houden, dat is nog maar de vraag natuurlijk. 

Krijtmuur

Opgelet: deze is niet zo geschikt voor koters die last hebben van een stofallergie, wel voor de keuzestressers onder ons. Liever elke week een andere muurcreatie? Een krijtmuur it is! Ga er ook nog eens over met magneetverf, zo kan je er niet alleen op tekenen, maar ook leuke foto's aanhangen. Wel even tegen de kleinste koters duidelijk maken dat het enkel en alleen die bepaalde muur is waar op gekliederd mag worden met ook enkel krijtjes. 


Wereldkaartsticker

Je hebt ze in honderd verschillende maten, kleuren en vormen: een muursticker van de wereldkaart. Voor in de kinderkamer kies je best niet voor de standaard saaie kaart, eentje met kleurtjes en dieren is een must. Op deze site vind je er een heleboel verschillende! Het is niet alleen mooi, ook leerrijk. 


Eenzelfde patroon 

Houd je het graag simpel maar wel leuk. Kies dan voor ene terugkomend patroon, zoals wolkjes, hartjes of bolletjes. Easy peasy lemon squeezy daarbij. Gewoon het gewenste sjabloon in een dik stuk karton knippen en schilderen maar! Je kan met afplaktape rasters maken over de muur, zo kan je je figuren symetrisch en gelijk schilderen, uiteraard is dit geen must als het allemaal een beetje spontaner mag. 


Dieren wanddecoratie

Geen fan van verven en ander gedoe? Je kan ook gewoon mooie prenten online bestellen en ze in kaderen. Een echte eyecatcher! Wij raden alvast een schattige panda aan. Bestellen kan trouwens hierzo!


HEADER: Roestompoes