Goed zo, je hebt je laten verleiden tot upcycling!  Je hebt net een "nieuwe" kringloop-kast in huis gehaald en daarmee wil je aan de slag. Maar wat nu? Hoe style je het ding tot de eyecatcher van jouw interieur? Wij geven 5 inspirerende deco tips! _DSC0576Upcycling is hot. Logisch, want een kringloop-kast pimpen is zoveel bevredigender dan een gloednieuw exemplaar aanschaffen. Misschien hoor jij wel tot de gelukkigen die op zolder van oma/opa of zelfs mama/papa een leuke vintage kast scoort? Of wat met de achtergelaten kasten van de buren die verhuizen? Soms moet je het zelfs niet zo ver gaan zoeken. Ook internet puilt uit van mensen die van hun kasten afwillen. Jij kan deze kringloop-kast voor een prikje een nieuw leven geven. Zoals slashparent Gwen, zij vond deze oude Kewlox-kast voor een zeer zacht prijsje bij de kringloopwinkel. Als je kijkt naar het resultaat, snap je dat deze kast gewoon een tweede leven verdient! Je zou versteld zijn van hoeveel kwaliteit je terugvindt in de kringloopwinkels. Deze kasten kunnen nog jaren mee.

Handige Gwen voerde enkele super gemakkelijke ingrepen uit om haar gedateerde "nieuwe" kringloop-kast een frisse look te geven. Zo haalde ze er enkele schuifdeurtjes uit met meer tentoonstellingsruimte voor haar leuke spulletjes als gevolg. Ook pimpte ze de legbladen met plakfolie van marmer voor een super elegant en stylish effect. Niet duur, niet moeilijk, wel effectief. 

Tip! Wist je dat als je een authentieke tweedehands Kewlox kan scoren, je nieuwe deurtjes kan vinden voor amper 5 euro? De kasten kan je trouwens in- en uit elkaar halen zonder gereedschapskist. Handy!

DSC_0570

Ook aan de slag?

Wil jij ook graag aan de slag met een kringloop-kast? Hieronder vind je alvast een paar nuttige tips om met weinig geld - maar tonnen stijl - een tweedehands kast weer te laten stralen.

Fuck fake, ga voor authentiek

Een vintage kast schreeuwt om authentieke spullen. Als je items zoekt waarmee je je kringloop-kast kan stylen, zorg er dan voor dat het voorwerpen zijn die ook een verhaal hebben. Met andere woorden: blijf weg van nep. Kies voor knuffels die écht dienen om te knuffelen, vintage speelgoed waar je kinderen ook écht mee mogen spelen, foto's die écht iets betekenen (en dat ook uitstralen), of planten die je ook écht onderhoudt en wilt zien groeien. Al deze kleine details zorgen ervoor dat je kringloop-kast weer opleeft, en bijgevolg geen levenloos exemplaar is die je ergens in een toonzaal vindt.

Mix and match materialen

Ga voor oud naast splinternieuw/ zelfgemaakt versus gekocht/ gebroken versus niet kapot. Een beduimeld kookboek roept meteen de sfeer op van een gezellige keuken waar heel veel gekookt werd. Zo'n boek kan perfect in de kast staan naast de laatste nieuwe van Ottolenghi. (Nog beter is misschien een beduimelde versie van Ottolenghi, ha :-)). Maar ook een bord met een barstje, of een gelijmd kopje kan een ereplaats krijgen naast een half opgebrande mooie kaars, of een zelfgemaakte schaal. Een kast vertelt een verhaal. Zolang het voor jou klopt, zit je op de juiste weg. Trial and error.

Groen is altijd een goed idee

Groen brengt leven in huis. Als je het geluk hebt dat je kast voldoende zonlicht vangt, kan je hier heel gemakkelijk een paar potten met groen in kwijt. Hangplanten zijn een optie en zorgen voor glooiende lijnen in je kast. Maar ook een pilea (pannenkoekenplant) of sanseveria zijn leuke opties. Spring zeker de kringloopwinkel nog even binnen voor leuke oude bloempotten, en je krijgt direct een mooi groen hoekje!

Thinking out of the box

Wie heeft ooit beweerd dat oude jaargangen van tijdschriften op zolder moeten verdwijnen? Veel kwalitatieve magazines hebben prachtige ruggen! Wie weet wordt die stapel magazines wel dé eycatcher in jouw kast? Of waarom zou een schets of tekening altijd op de muur moeten hangen? Gebruik ook eens theekopjes als vaasje voor bijvoorbeeld kleine cactussen, of schik je bloemen eens in een schenkkan. En als je goed doseert geraak je zelfs met een plastieken plantenpot weg. Hoe meer je durft te experimenteren, hoe sterker de dyamiek. De leukste huisregel in styling is...perfectie is saai. Als dat nu geen perfecte uitnodiging is om te gaan uitproberen, weten we het ook niet meer.

Geef je kinderen exporuimte

Kinderen in huis zorgen voor leven en kleur. Dat wist je wel al. Maar in plaats van dit te verdoezelen,  gebruik je beter deze dynamiek om je kast mee te injecteren. Pinata's, knutselwerkjes, zelfgemaakte tekeningen, speelgoed, ... alternatieven genoeg om kleur in je kast te krijgen. De trotse en gelukkige kinderen zijn handig meegenomen. kringloop-kastkringloop-kastkringloop-kastDSC_0535Dit artikel kwam er in samenwerking met Kewlox. Lees hier alles rond ons advertentiebeleid.