Plots is je baby uitgegroeid tot een opgeschoten puber die naar het middelbaar trekt. Dat overkwam slashparent Valérie zopas. Als echte fashionista en webshop owner duikt ze samen met de zoon de kleerkast in. Want wat zijn zoal de fashion do' s en don'ts? 

VALERIE
Mijn oudste baby gaat nu naar hèt middelbaar. HOW and WHEN did that happen?! Bye bye blozende babyboy en hello pubers, parties en puistjes.

 Dat het eigenlijk wel tijd is. En eigenlijk ook nog wel wijs. En dat den babyboy er klaar voor is. En de mama eigenlijk ook wel. Maar de kleerkast echt nog niet. Want wat kan ik mijn 11-jarige nu nog aantrekken zonder dat hij tot moes geslagen wordt tijdens de lunchpauze?? (Sorry, fashion mama én drama queen :-)) Het moest van bij de eerste stap op de speelplaats -of hoe dat ook mag heten eens je de gezegende leeftijd van een Middelbaar Schoolkind hebt bereikt- duidelijk zijn dat mijn kind geen boksbal is. Actie was duidelijk vereist, en een duik in De Kleerkast. 

Gevoel voor drama is blijkbaar erfelijk

Enkele obvious no-go’s werden kordaat verwijderd, o.a. een printed tee van Donald Duck dat – hoewel Donald redelijk kwaad kijkt en een wasspeld op z'n snavel heeft – echt niet meer door de beugel kon. As in: zelfs niet als pyjama. As in: ‘Liever in mijnen bloten in de klas dan in dit, mama’. Gevoel voor drama is blijkbaar erfelijk.

 WFuEUOFlGWEHp2ePNocWGG1S6RMJorfKOAYjwsOS.jpeg

Verder willen we vanaf nu blijkbaar niet meer te bleek, donker, opvallend of saai gekleed gaan. Check. Shorts zijn oké, maar mogen onder geen beding extra zakken bevatten of te wijd vallen. Got it. (Adieu schattige cargo's, hope one day we'll meet again *snif*)

SrLGiDRVmxzfHGmiNCAgm41S5ofQux8QJMPoS0hn.jpeg

Hemdjes zijn voor patserkes

Overleefden de HOT OR NOT test van de lokale Highschool Fashion Police (rechtstreeks uit de kast geplukt dus gelieve eventuele plooien en/of kreukels weg te denken ;-)):

 zOsk3SqYjXRuOoG3XTUod1lXV22QuSynTyDFALet.jpeg

Belandden ook genadeloos op de NOT-stapel van de ondertussen op dreef geraakte zoon: hemdjes. Ja, ALLE hemdjes. Enkel de allerstoerste houthakkersmodellen (zie hierboven) mochten achterin de kast blijven hangen om ‘open over een t-shirt of trui’ te dragen. ‘Vanwaar het genadeloos verbannen van een volledige kledingcategorie??’ is de vraag die elke zichzelf respecterende fashion mam + drama queen zich nu stelt. Wel, hemdjes kunnen ECHT niet meer op de middelbare school zie je, die zijn namelijk voor de ‘patserkes’. Een woordje uitleg voor degenen die nu ook niet meteen een duidelijk beeld op het netvlies krijgen: ‘Een patserke is iemand die rijk is en het laat zien, hockey of golf speelt als hobby en op Whatsapp foto’s post van papa’s nieuwe auto’. Ahzo. (Rolt met ogen.)

Nota: patserhemdjes worden à la limite getolereerd op familiefeesten of voor heel formele gelegenheden, dus je hoeft ze nog niet meteen ritueel te gaan verbranden. Oef.