Je hebt je droomhuis gekocht of gebouwd. Je computer is volgestouwd met inspirerende pinterestmappen. En toch blijft de muur van die wishlist-kinderkamer wit. En leeg. Stop onmiddellijk om er inspiratieloos op te zitten staren. Wonderwalls van #parentpreneur Katrien Vanderlinden is jouw oplossing.

Maar eerst nog even dit: want wat betekent het woord #parentpreneur dat je in de titel leest? Het is een samentrekking van parent + entrepreneur = parentpreneur. In deze nieuwe reeks belichten we nl. slashparents die hun eigen onderneming zijn gestart. Niet gewoon werkende ouders, maar moeders en vaders die de sprong hebben gewaagd om zelf iets uit de grond te stampen. (en specifiek dan nog in de wereld van #parentfriendly shizzle) Ja, je hebt een huis, afbetalingen, kinderen en the whole shazam. En toch spring je, en ga je voor je eigen droom.  Zoals Katrien dus, van Wonderwalls. Knap!

Wonderwalls, watisda?

Wonderwalls is een project van Katrien Vanderlinden (31), zelf slashparent van twee kindjes. Toen ze verhuisde naar haar nieuwe huis, kreeg ze ook te maken met die gigantische lege witte muur. Omdat ze na lang zoeken nog steeds geen leuk en betaalbaar behang vond, schilderde ze zelf de muur in een leuk design. Het ontwerp werd zo giga-enthousiast onthaald door haar vrienden, dat ze intussen het nodige duwtje in de rug heeft gekregen om er haar job van te maken. (naast haar televisiewerk als regisseur en art director)

Wonderwalls bestaat intussen al meer dan een jaar en de voltooide projecten vliegen doorheen van de feed Facebook. Intussen is ook duidelijk waar Katriens hart écht ligt: bij kinderkamers. 

https://vimeo.com/228051134

Waarom kinderkamers?

KATRIEN: Kinderkamers zijn geweldig om te doen. Kinderen zijn veel directer en eerlijker in hun emoties: ze zijn oprecht enthousiast en gelukkig als ze hun ’nieuwe' kamer zien! Dat geeft me veel voldoening. Ik vind het fantastisch om kinderen een bepaalde esthetische waarde mee te geven (geen Winnie de Pooh-behang, maar een echt handgeschilderd designwerk in hun eigen kamer) en ook om hun jeugd mee te vormen. Zeg nu zelf, jij weet toch ook nog hoe jouw kinderkamer eruit zag? Designs voor kinderen mogen ook veel explicieter zijn: fellere kleuren, meer uitgesproken vormen, meer fantasie,… Veel van de designs die ik maak voor kinderkamer zou ik zelf in m’n eigen bureau willen.

Hoe ga je te werk? 

KATRIEN: Ik vraag een foto van de muur en kamer in kwestie. Zijn er speciale thema’s of kleuren die de jongen of het meisje graag ziet? (of de ouders, als het een baby is). Op basis daarvan geef ik een aantal ideeën en werk ik er eentje dan helemaal uit. Als de kindjes waar ik ga schilderen wat ouder zijn mogen ze soms ook eens een stukje meeschilderen aan hun eigen kamer. Dat geeft echt een meerwaarde, vind ik. Dan zijn ze extra fier: ik heb daaraan meegeholpen!

sprookjesbos-18Wat is wonderwalls voor jou? 

KATRIEN: Goh, dat is een hele goeie vraag. Ik kan daar een heel filosofisch en heel praktisch antwoord op geven. Wonderwalls is voor mij persoonlijk mijn creatieve redding, ik voel me vrij als een vogel die alle kanten van de wereld op kan vliegen. Want het blijft namelijk vaak niet enkel bij muurschilderingen, het leidt vaak naar veel andere soorten vormen van creatieve projecten… Ik vind het heerlijk dat elke dag anders is. En puur praktisch: het is een job, maar wel een prachtige unieke job :-)

Wat is nog je ultieme droom?

KATRIEN: De afwisseling tussen grote en kleine projecten vind ik heerlijk. Ik zou m’n project nog willen laten groeien, zodat ik nog meer kindjes en ouders gelukkig maken! Maar zoals veel mensen weten is het als klein creatief garnaaltje vaak ploeteren om te kunnen blijven zwemmen in de grote zee. Dan denk ik vaak aan de wijze woorden van de grote filosoof Rihanna: "work, work, work, work, work."

30445b_96fc6d703f5444ac89aba332d834201e.jpg_srb_p_1139_754_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srbPraktisch, wat moeten mensen doen die hun kinderkamer willen laten beschilderen?

Stuur een mailtje naar hello@wonderwalls.be met een foto van de kinderkamer en de muur en wat jouw dromen zijn! Als je geen idee hebt: don’t panic, ik heb er genoeg.