Uitstelgedrag, het is een vies beestje. En we gaan er niet over liegen, we hebben er allemaal wel eens last van. De afwas die blijft staan, boodschappen die niet worden uitgeladen en de verjaardagscadeaus die we pas op de allerlaatste moment inpakken… Gelukkig: een nieuw jaar, een nieuwe kans om korte metten te maken met uitstelgedrag. En laten wij daar nu net keigoeie tips voor hebben. 

Tine van Villa Appelzee kent het probleem van uitstelgedrag als de beste. Na lang zoeken, heeft ze een perfecte oplossing gevonden, die dus ook echt werkt! Zij hanteert 3 strategieën en wacht op de derde want daar wordt het pas echt leuk!

1. Doe maar rustig

Als slashparent mag je de lat gerust een beetje lager zetten voor jezelf. Je hebt het zo druk met werk en kids, en dan die hele lijst dagelijkse huishoudtaken die er nog bij komt kijken. Daarom is strategie 1: laat het los! Gun jezelf een beetje extra tijd om die wasmand op te plooien (hij gaat toch niet weglopen, i tried…). Wanneer jij tijd hebt om iets te doen, zal je het wel doen. Jezelf niet forceren is de boodschap!

2. What to do?

Zo cliché als het maar kan zijn, maar echt effectief: maak een to-dolijstje. Kijk even wat jij deze week gedaan wilt krijgen (maar remember strategie 1, leg de druk niet te hoog) en splits de grote taken desnoods op in kleine deeltjes. Zo kan je meer afvinken en ga je gemotiveerder zijn om het volgende af te werken!

3. Doe iets anders

  Doe gewoon niets. Enfin, niets van je verplichte to-dolijstje. Ga iets anders doen! Best wel iets dat je wat oplevert. Zoals aan je weekplanning werken, bureau opruimen of iets creatiefs oefenen! Begin aan iets wat jij wilt doen. Vind je het toch moeilijk om die andere taken achter je te laten liggen en iets anders te doen? Inspireer jezelf dan met deze prachtige anti-uitstel-mantra in neonlicht. En hou in het achterhoofd: je bent nog steeds iets zinvol aan het doen. 

  Wat heb je nodig?

   Oedoededa?

   1. Schrijf het woord op het blad, zonder je potlood op te heffen.


   2. Dan buig je de ijzerdraad in de vorm van het woord en kleef je de neondraad hierom heen

   3. Ophangen en aanzetten maar!

   Als dit toch geen motivatie opwekt, is het alleszins een hele coole versiering aan de muur!

   In dit artikel gebruiken we affiliatie links. Dat wilt zeggen dat als jij klikt op de link en een aankoop doet, dat wij daar een klein percentage van krijgen. Jij betaalt niet meer voor het product dan als je rechtstreeks naar de welbepaalde website gaat. Je helpt ons alleen bij het ondersteunen van Maison Slash. Waarvoor dank!