"Let vooral wél op de rommel, want hij zit verstopt in keischone opbergers!" Said no one ever. Jij binnenkort dus wel! Een huis zonder rommel is een huis waarin niet geleefd wordt. En als er nu één ding is dat er in het huis van een slashparent gebeurt, dan is dat leven. En zelfs al bestaat je gezin uit 4 personen, lijkt het wel alsof er geleefd wordt voor 7. Minstens. Veel rommel dus. Uiteraard kan je je huis niet volproppen met kasten, want om te leven voor 7 heb je best veel plaats nodig. De oplossing? Keischone opbergers die zó schoon zijn dat ze gewoon kunnen dienen als decoratie en deel worden van je interieur. Katsjingggg!

Kleine wasjes, grote wasjes

Van deze prachtige wasmanden van Sissy Boy en H&M Home, zou je op slag blij worden van het zien van een volle wasmand. Ze zien er kei stylish uit en kunnen bovendien voor veel meer dienen dan enkel stinksokken en modderige sportkleren van de voetbaltraining op woensdagnamiddag. Ze zijn best stevig en dus ideaal om ook knuffels, blokken of dekentjes in te bewaren.


Foto: H&M Home


Ook deze prachtige opbergmanden van H&M Home met planeetdessin of schattige dieren kunnen daar perfect voor dienen. 

Foto: H&M Home

In de woonkamer

Ook de woonkamer ziet er al snel rommelig uit wanneer je kroost echte zetelhangers zijn. Dekentje hier, tablet en boeken daar. Hup, weg ermee! Alé ja, opgeruimd ermee! Ikea zou Ikea niet zijn als hun klassiekers niet met de tijd mee zouden gaan. Dit tijdschriftenrek kan perfect gebruikt worden als opberger voor tijdschriften, boeken en andere paperassen, maar is óók een stijlvolle tablethouder. Onder in elk schab zit er een opening, waar je zelfs gewoon je lader kan doorsteken zodat de batterij van je tablet weer helemaal opgeladen is wanneer je 'm terug nodig hebt. Praktisch of niet? Het rekje heeft bovendien 5 schabjes die je gemakkelijk in en uit elkaar kan schuiven, zodat je het rek kan samenstellen met het aantal dat jij nodig hebt. Liever 2 schabben in de hal en 3 in de woonkamer? No problemo kinderbueno!


Foto: Ikea


Niet zo'n fan van een stapel opgefrommelde dekentjes in de hoek van de zetel? Deze prachtige manden van Maisons du Monde en H&M Home schreeuwen om gevuld te worden met zachte dekentjes en om gewoonweg een mooi plekje in je woonkamer te krijgen. Ze zijn niet enkel functioneel, ze staan ook beeldig in je interieur!

Foto: Maisons du Monde

Het epicentrum van alle rommel: de slaapkamer!

Last but not least: heel weinig ouders worden vrolijk van het binnenstappen van een kinderkamer. Heel véél ouders daarentegen, houden er zware verwondingen aan over. Niet enkel mentaal, maar ook fysiek kan dat al ne keer zeer doen. Probeer het maar eens, zo op een legoblokje gaan staan terwijl je in alle haast de vuile was aan 't verzamelen bent. Pijn ge-ga-ran-deerd. En legoblokjes zijn niet het enige wat daar te vinden is hè, je kan met alles wat daar op de grond rondslingert een hele rommelmarkt vullen! Soit, niet getreurd dus. Ook daar bestaan oplossingen voor. Deze wandorganiser bijvoorbeeld, ideaal voor kleine prullen die je mogelijks vakkundig met een pincet uit je voet zou moeten halen.


Foto: H&M Home


Voor de iets grotere prullen heeft fonQ handige opbergemmers in verschillende kleuren en formaten. En ze zijn Handig met de grote H, want ze kunnen ook dienen als nachtkastje, krukje of picnickmand. 


Foto: fonQ


Spullen die veel versleurd worden van de slaapkamer naar de woonkamer, van de woonkamer naar de tekenschool, kan je gemakkelijk bewaren in kratjes die vlot stapel- en verplaatsbaar zijn. Deze kratjes van Hema kan je zelfs personaliseren en pimpen met de daarbij horende letters. Ook de tijdloze houten kratjes van ikea zijn niet enkel handig mee te nemen en te stapelen, ze zijn ook waanzinnig leuk om met de opening naar voren tegen de muur te stapelen en er een open kast van te maken. 


Foto: Ikea


Zelfs voor rommel in bed (een koptelefoon, een boek, een leesbril...) bestaan er slimme oplossingen. In deze bedrand opberger kan je al die spullen kwijt zonder dat je ze 's nachts toevallig tegenkomt wanneer je je iets te enthousiast omdraait en opeens een boek in je gezicht krijgt. Als je een hele collectie boeken in of naast bed hebt liggen, is deze boekenstandaard misschien net iets handiger.

Foto: fonQ