Hoor je het dikke vette alarm ook al van ver? Jep, het is hoog tijd om aan moederdag te denken. *Zucht. Gelukkig krijgen wij bij Maison Slash geregeld mails binnen met slimme ideetjes. Zoals van Michèle van Supermom Antwerp. Recent startte ze een gloednieuw juwelenmerk speciaal gericht op de supermoeders van deze wereld. (Lees = alle vrouwen met kinderen).

**Check ook de wedstrijd onderaan het artikel!

Ten eerste: 't is niet omdat je zelf mama bent dat je niet moet nadenken over een moederdagcadeau. Je hebt hoogstwaarschijnlijk zelf nog een moeder-exemplaar rondlopen die nog vààk enkel voor jouw schoon ogen met jouw kinders rondhost. 

Ten tweede: heb jij ooit al van een juwelenmerk gehoord dat speciaal gecreëerd is voor moeders? Aha, meteen dat nakende moederdagcadeauprobleem opgelost.

Maison Slash praatte met Michèle Mignolet, één van de oprichters van Supermom Antwerp, een juwelenmerk dat de familiebanden extra in the picture zet!


Waarom Supermom Antwerp? Zijn er niet genoeg juwelen in de wereld? 

Ik ben al jaren professioneel bezig met juwelen. Maar ik vond tot nu toe niks leuks dat paste voor jonge mama's. Familiebanden zijn zo belangrijk. Helaas vergeten we dat te vaak omdat we tè druk bezig zijn.  Ik ben samen met Julie Supermom Antwerp gestart omdat we een juwelencollectie zochten die familiebanden benadrukken. 

Wist je bijvoorbeeld dat in Polen het kraamcadeau belangrijker is dan een verlovingsring? Samen met je kind wordt er heel wat anders geboren. Vraag maar aan de andere mama's uit je omgeving. Eeuwig schuldgevoel bijvoorbeeld (haha), maar ook een diepe en oneindige liefde. Hoe schoon is dat om dat steeds met je mee te kunnen dragen in een juweel waar je trots op kan zijn. 

Waar haalde je de mosterd voor jullie idee? 

Julie en ik zijn al heel lang hele goede vriendinnen. Zij is ook meter van mijn jongste zoontje Mats. En nu ga ik iets delen wat eigenlijk niet veel mensen weten. Na mijn bevalling kwam Julie haar petekindje bewonderen en ze had voor mij een cadeautje bij…een heel tof armbandje. En ik moet zeggen…ik hecht héél veel waarde aan dat kleine ding. Toen is er bij ons wat beginnen borrelen om met Supermom Antwerp te starten.

Doen jullie dit met z'n tweeën?

We hebben het idee eerst even laten groeien. Julie was toen zelf ook zwanger en ik stond voor de toch wel hectische taak om een gezin met drie bengels draaiende te houden, een huis volledig te verbouwen en dan nog eens 2 jobs uit te voeren.

Pas vorig jaar hebben we de knoop doorgehakt en zijn we erin gevlogen. Eerst wij met ons twee, daarna zijn er mensen bijgekomen die dit concept mee brachten waar het nu staat. Het zijn zeker niet allemaal mama’s, in het Supermom Antwerp team werken zowel mannen als vrouwen, met of zonder kinderen, maar ze hebben elk hun eigen supermom. En dat maakt het heel tof…iedereen bij ons werkt aan dit label mee vanuit het eigen gevoel.


Wat is jullie ultieme droom? 

Wat wij willen is dat een juweeltje van Supermom Antwerp met veel trots gedragen zal worden. Het moet iets “onderstrepen”. Mama zijn ben je 24/7 en er is geen “stop”knop of “pauze”knop. Maar het is iets wat je heel graag bent en doet. Voor bepaalde mijlpalen in het leven hebben we juwelen met symboliek: bv verlovingsringen, trouwringen, zelfs sterfjuwelen. Maar het “hebben van kinderen” is ook een minstens even belangrijke mijlpaal. Het zijn juwelen met een betekenis die elke mama voor zichzelf kan invullen en hopelijk daarna kan doorgeven aan een volgende generatie. 

Ik wil dit! Wat moet ik doen?

Hou de website www.supermomantwerp.com in de gaten, want de lancering van onze collectie staat gepland voor eind mei. Dan gaat ook onze popup store in de Kloosterstraat in Antwerpen open. Maar omdat zondag 13 mei moederdag is, brengen we alvast een kleine pré-launch. 

Geen Moederdagstress dankzij deze wedstrijd

We hebben één enige, echte "happy mom bracelet" twv 98 euro waar we een mommy wel heel erg happy mee mogen maken. Het hangertje dat er aan hangt is van wel 14 karaat goud! Klik hier om mee te doen aan deze wedstrijd
Voor dit artikel werkte Maison Slash samen Supermom Antwerp.
Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.